Blatter vrea Ungaria depunctată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sepp Blatter, preşedintele FIFA
Sepp Blatter, preşedintele FIFA

Comisia de Apel a FIFA ar putea înăspri sancţiunea acordată adversarei României din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Partida de la 22 martie de la Budapesta, dintre Ungaria şi România se va disputa fără spectatori. Comisia de Disciplină a FIFA a decis această penalitate pentru maghiari ca urmare a unor manifestări antisemite din partea suporterilor Ungariei la un meci amical cu Israelul. Revoltaţi, conducătorii federaţiei de fotbal din ţara vecină au decis să facă apel, hotărâre care s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva lor. Există mai multe semnale în acest sens.
Mai întâi, a fost o declaraţie a preşedintelui FIFA Sepp Blatter, care a afirmat răspicat în urma “cazului Boateng” că sancţiunea corectă în cazul derapajelor rasiste sau antisemite este depunctarea. Imediat, organizaţia FARE (Footbal Against Racism in Europe), care are un parteneriat cu FIFA şi UEFA, şi-a  exprimat o poziţie faţă de ce s-a întâmplat în Ungaria prin vocea directorului executiv Piara Power: “Salutăm decizia luată de Comisia de Disciplină, dar ea nu reflectă ce a sugerat preşedintele FIFA că se impune!”.

Serbia a păţit-o

Aşadar, Comisia de Apel a FIFA, care se va întruni până cel târziu 9 februarie ar putea decide depunctarea Ungariei, adică exact ceea ce s-a întâmplat în cazul Serbiei. Pentru manifestări rasiste la adresa jucătorilor englezi într-un meci Under 21, sârbii au fost suspendaţi iniţial cu disputarea unei partide fără spectatori. Miercuri, la Apel, Serbia a primit o sancţine mult mai aspră: interzicerea dreptului de a se califica la Europeanul de tineret din 2015, amenda le-a fost mai mult decât dublată (200.000 de euro), iar un membru al staffului a fost suspendat pentru cinci ani, faţă de un an, cât primise iniţial.

Mircea Sandu: “E posibilă şi descalificarea”

Preşedintele FRF Mircea Sandu a confrmat faptul că Ungaria riscă sancţiuni mult mai aspre. “Nu ştiu dacă se va juca fără spectatori la Budapesta, Blatter intenţionează chiar să îi depuncteze sau descalifice”, a afirmat Naşu. În acest moment, România şi Ungaria sunt la egalitate de puncte, nouă, la trei în spatele liderului Olanda şi cu şase mai mult decât Turcia. O depunctare a Ungariei ar “blinda” poziţia României locul doi , care asigură prezenţa la barajul pentru Mondiale. 


Semnal de alarmă pentru România

Până la a ne “freca” mâinile de bucurie pentru că am obţinut un avantaj fără să mişcăm un deget, conducătorii federaţiei şi spectatorii care vor asista la meciul România – Ungaria (6 septembrie) trebuie să ştie că orice manifestare xenofobă a fanilor va fi sancţionată similar. “Mi-e frică de astfel de scandări în returul de la Bucureşti”, a spus Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite