Blatter: „Rămân la şefia FIFA”. Când are de gând să plece elveţianul de 79 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sepp Blatter e preşedintele FIFA încă din anul 1998
Sepp Blatter e preşedintele FIFA încă din anul 1998

Joseph Blatter, împotriva căruia a fost deschisă o procedură penală în Elveţia, a declarat, luni, într-un comunicat, că rămâne deocamdată la conducerea FIFA.

"Preşedintele Blatter a discutat cu staful FIFA şi l-a informat că a cooperat cu autorităţile, reiterind că nu a făcut nimic ilegal şi afirmând că va rămâne preşedinte al FIFA", se arată în comunicat. Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis, vineri, o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" şi "abuz de încredere". Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA.

În ceea ce priveşte această plată către Platini, Blatter a afirmat că aceasta a fost o "compensaţie validă şi nimic altceva". FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară.

Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016, a informat Mediafax. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite