Blat de 23 de milioane de euro în Liga 1!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porumboiu arată cu degetul spre Farkaş, Kuciak, Milisavljevici, Ljubinkovici, Genchev şi Pavlovici, lăsând de înţeles că aceştia au „trântit“ un meci care a adus câştiguri fabuloase la pariuri în Singapore. Partida la care omul de afaceri face referire s-a jucat în mai 2009, Gloria Buzău – FC Vaslui 4-1. Gazdele erau atunci pe ultimul loc, iar oaspeţii în lupta pentru cupele europene.

Mafia pariurilor din Asia i-a racolat şi pe fotbaliştii de la FC Vaslui! Cel puţin, aşa susţine Adrian Porumboiu. „După un meci al nostru la Buzău s-au câştigat mulţi bani prin Singapore pe înfrângerea noastră cu 4-1. Fotbaliştii străini sunt teleghidaţi de impresari sârbi. Aceştia conduc o mafie a pariurilor! Farkaş, Kuciak, Milisavljevici, Ljubinkovici, Genchev şi Pavlovici, care au fost pe teren la acel meci, au acelaşi impresar, un sârb, stabilit la Lausanne, la câţiva paşi de locul în care se dă ora exactă în fotbal. Impresarii conduc mafia pariurilor, iar jucătorii îi ascultă orbeşte. Ar fi în stare să se arunce în cap de pe cea mai înaltă clădire, dacă li se cere acest lucru", a declarat Porumboiu.

După meciul Gloria Buzău - FC Vaslui, 4-1, la casele de pariuri din Singapore s-au înregistrat câştiguri de aproximativ 23 de milioane de euro! O victorie a gazdelor avea cota 10! Scorul a fost deschis printr-un autogol al lui Farkaş, iar antrenorul moldovenilor de la acea vreme, Viorel Moldovan, s-a prins că se întâmplă ceva necurat. Într-o încercare de a schimba cursul jocului, el a făcut două schimbări la pauză. I-a scos din teren pe străinii Ljubinkovici şi Pavlovici, iar în locul lor i-a băgat pe Zmeu şi pe Burdujan. Degeaba. Echipa lui a fost de nerecunoscut până la final.

Şi lui moldovan i s-a părut că a fost ceva dubios

„Buzăul era pe ultimul loc în clasament. Sigur, puteam pierde cu ultima clasată, dar nu la modul în care s-a întâmplat atunci. Ulterior, am auzit şi eu că prin Singapore s-ar fi pariat sume mari pe înfrângerea noastră cu 4-1, dar până azi nu am nicio dovadă că acel meci a fost aranjat", a declarat Viorel Moldovan pentru „Adevărul".

E foc şi pară pe Kuciak

Adrian Porumboiu are acum alte probleme cu jucătorii străini. „Pouga a plecat, chiar dacă e cu banii la zi. L-am plătit cu o căruţă de bani pentru cele două goluri pe care le-a dat la noi. Apoi, Kuciak nu dă niciun semn de viaţă. Asta după ce, în ultima parte a campionatului trecut, a scăpat mingea în poartă de două ori. Ce vrea acum? Să-l aşteptăm cu flori la Vaslui? Cred că impresarii ştiu că n-avem voie să facem transferuri până la anul şi vor să profite de situaţia asta",
a explicat Porumboiu.

Gloria Buzău                            4
Zimmermann - Cojocnean, Da Silva, Mera, Bonfim - Ad. Popa, Poparadu, Teuşan (Ademar 56), Fl. Sandu (Cl. Ionescu 69) - M. Chiţu, Mansour.
Antrenor: Constantin Cârstea.

FC Vaslui                                   1

Kuciak - Buhuş, Zubar, Farkas, Hugo Luz - Ljubinkovici (Burdujan 46), Genchev, Pavlovici (Zmeu 46), Milisavijevici - Temwanjera, Wesley.

Antrenor: Viorel Moldovan.
Goluri: Farkaş 23-autogol, Mera 78, Cl. Ionescu 82, Mansour 93 / Wesley 50-penalty
Stadion: „Gloria": 2.000
Arbitru: Sebastian Colţescu
Data: 23 mai 2009

VASILE GHINDARU, ATACANT GEYLANG Utd.: „Mergem lunar la detectorul de minciuni"

„Adevarul": Cum îţi mai merge la Geylang?

Vasile Ghindaru: Bine. Am dat cinci goluri în ultimele şase meciuri. Mai am contract aici până în noiembrie, apoi poate mă întorc în ţară, mai ales că sunt de doi ani aici.

În mai 2009, la o casă de pariuri din Singapore s-au câştigat sume uriaşe pe un meci Gloria Buzău - FC Vaslui? Ai auzit ceva despre asta?

Nu, dar aici sunt probleme mari cu mafia pariurilor. Eu, când am semnat contractul, era de faţă cineva de la poliţie, care m-a pus să semnez o adeverinţă că nu voi juca niciodată la pariuri, nici eu şi nici altcineva din familia mea. Aici, dacă te prinde cu aşa ceva, te bagă ani grei la puşcărie.

Au arestat pe cineva de când eşti acolo?

În 2009, a fost un scandal mare. Au arestat patru sârbi, care n-au ieşit până acum.

Sunt multe meciuri suspectate de blat în prima ligă din Singapore?

Foarte multe. Ce se întâmplă aici este un lucru rar. În fiecare lună suntem chemaţi la detectorul de miciuni să spunem dacă ne-am apărat corect şansele la meciurile pe care le-am jucat. Dacă te prinde că ai minţit, eşti terminat! Eu ultima oară am fost la detector acum două săptămâni. Am avut ceva emoţii, dar am trecut cu bine de acest hop.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite