Biografia secretă a lui Gigi Becali. Urmărit pentru parazitism, patronul Stelei s-a angajat paznic la robineţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali la DNA foto Inquam Photos / Octav Ganea

Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a născut la Zagna, în judeţul Brăila, la 25 iunie 1958. Localitatea nu mai există astăzi, ea fiind creată special de comunişti pentru deportaţii din Bărăgan.

Familia Becali a fost prigonită întrucât tatăl şi unchii lui Gigi erau acuzaţi că ar fi fost simpatizanţi ai Mişcării Legionare. Actualul finanţator al roş-albaştrilor a copilărit însă în Pipera, acolo unde tatăl său, Tase, avea sute de oi. „În tinereţe, toţi băieţii îl ştiam de Geli din Pipera", a povestit celebrul interpret aromân, Gicu Coadă, despre cel care avea să marcheze o parte importantă din istoria Stelei. Gigi Becali a intrat în anturajul fotbaliştilor în anii '80, când îi aproviziona pe cei de la Steaua şi echipa naţională cu carne şi iaurt de calitate.

„Pe vremea lui Ceauşescu venea şi ne vindea brânză şi iaurt. Era ca şi acum, un personaj extravagant şi cu bani. Îi plăcea să fie mereu în prim-plan", şi-a amintit peste ani Gabi Balint. Tot în aceeaşi perioadă s-a împrietenit şi cu Gică Hagi. Pentru a nu avea probleme cu legile care pedepseau „parazitismul", tânărul Gigi Becali s-a angajat la ICCE (institut de cercetare în domeniul electronicii), pe platforma Băneasa, la doi kilometri de casă. Aici a lucrat ca lăcătuş-mecanic, după care a fost transferat la departamentul de apă ionizată. Revoluţia l-a prins lucrând în ture la paza unor vane şi robineţi de la subsolul clădirii. În primele luni ale lui 1990, a abandonat munca şi s-a lansat în afaceri. Cu cei 200.000 de dolari primiţi ca moştenire şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la Hagi a început să importe TIR-uri întregi de blugi, ţigări şi săpunuri din Turcia. „Când alţii luau două perechi de blugi de la turci, eu aduceam zece TIR-uri pe săptămână. Odată am venit acasă cu o basculantă de bani", s-a lăudat ulterior Gigi. În aceeaşi perioadă, căpitanul naţionalei, Gică Hagi, i-a fost naş de cununie şi i-a botezat fetele. 

Mircea Lucescu a semnat cel mai bănos contract din cariera lui. Vezi AICI unde va antrena

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite