Bile grele pentru Dinamo şi Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii vor da piept cu Benfica, în timp ce trupa din Ghencea se va duela cu FC Sevilla


ieri, la Nyon, locaţia aleasă de UEFA pentru tragerea la sorţi a 16-imilor Cupei UEFA. Pentru Steaua şi Dinamo ghinionul continuă. După ce au avut parte de grupe infernale în Liga Campionilor, respectiv Cupa UEFA, cele două echipe bucureştene au dat din nou de adversari extrem de puternici. Deţinătoarea trofeului, FC Sevilla, va veni în Ghencea pe 14 sau 15 februarie, urmând ca Steaua să se deplaseze în Andaluzia pe 22 februarie pentru retur. Pentru managerul stelist, Mihai Stoica, mai rău nu se putea. "Finala Cupei UEFA se joacă în 16-imi. A fost singurul adversar pe care voiam să-l evităm, dar dacă tot se discută despre finală, atunci o vom juca în februarie. FC Sevilla este cea mai bună echipă din Europa, i-am văzut la Monte Carlo cum au spulberat în Supercupa Europei pe FC Barcelona. Sper ca măcar în meciurile cu FC Sevilla să avem toţi jucătorii apţi", a declarat oficialul stelist. Dacă valoarea Sevillei este incontestabilă, românii se pot consola cu o statistică favorabilă. Valencia a fost ultima deţinătoare en titre a Cupei UEFA pe care Steaua a întâlnit-o, în sezonul 2004-2005 al Cupei UEFA. Steliştii au eliminat atunci formaţia spaniolă, la penaltiuri.
Dinamo, luptă directă pentru coeficienţi
Echipa lui Mircea Rednic va întâlni pe Benfica Lisabona, echipă venită din Liga Campionilor, unde a ocupat locul trei într-o grupă cu Manchester United, Celtic şi FC Copenhaga. Duelul dintre dinamovişti şi lusitani are două mize: calificarea în optimile UEFA şi duelul din clasamentul coeficienţilor, acolo unde România se luptă cu Portugalia pentru o poziţie care să aducă trei echipe în Liga Campionilor. Dacă Steaua va trece mai departe, va da piept cu învingătoarea dintre şahtior şi Nancy, iar Dinamo, cu echipa care va câştiga din dubla AEK Atena - PSG.

FC SEVILLA - STEAUA
(turul 14/15 februarie, returul 22 februarie)
Învingătoarea Barcelonei!
FC Sevilla este una dintre echipele momentului în Europa. Echipa andaluză încheie cel mai de succes an din istoria sa, fiind deţinătoarea Cupei UEFA şi a Supercupei Europei. Formaţia antrenată de Juande Ramos a câştigat primul trofeu la Eindhoven, unde a zdrobit cu 4-0 coşmarul Stelei, Middlesbrough. Supercupa a venit în vitrina stadionului Sanchez Pizjuan după ce a administrat Barcelonei o înfrângere umilitoare la Monaco, scor 3-0! Pe locul doi în Primera Division, la două puncte de liderul Barcelona, Sevilla este, alături de Werder Bremen, principala favorită a caselor de pariuri la câştigarea Cupei UEFA. Daniel Alves, Renato, Luis Fabiano, Jesus Navas, Antonio Puerta şi Kanoute sunt vedetele echipei, ultimul fiind golgheterul la zi al primei ligi spaniole, cu 11 goluri, la egalitate cu Ronaldinho. FC Sevilla a mai întâlnit o singură dată o echipă din România. În stagiunea '66-'67 a Cupei Oraşelor-Târguri a fost eliminată de Dinamo Piteşti, după 0-2 în România şi 2-2 pe teren propriu.

DINAMO - BENFICA LISABONA
(turul 14-15 februarie / returul 22 februarie)
La a cincea vizită în România
Dinamo va întâlni cea mai iubită echipă a Portugaliei, Benfica Lisabona, formaţie cu 160.000 de membri cotizanţi. Aflată în acest moment pe locul trei în prima ligă lusitană, la 11 puncte de liderul FC Porto, echipa antrenată de Fernando Santos are ca principal atu linia ofensivă. Simao Sabrosa, Nuno Gomes, Fabrizio Miccoli, dar şi veteranul Rui Costa vor fi principalele pericole pentru defensiva dinamoviştilor. Nici la capitolul tradiţie nu stăm prea bine. Benfica a mai întâlnit de patru ori echipe din România, reuşind să le surclaseze de fiecare dată. A eliminat Universitatea Craiova în sezonului '82-'83 al Cupei UEFA şi a scos din competiţie Steaua în sezonul '87-'88 al Cupei Campionilor. În grupa C a Ligii Campionilor din sezonul '94-'95, Benfica a învins Steaua pe teren propriu (2-1), remizând în Ghencea (1-1). Ultima întâlnire dintre echipa lusitană şi o reprezentantă a României a avut loc în turul I al Cupei UEFA, stagiunea '99-2000. Dinamo a învins atunci la Lisabona, scor 1-0, dar a ratat calificarea, pierzând pe teren propriu cu 0-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite