Bilanţ şocant: Câţi bani au cheltuit arabii ca să ducă PSG în semifinalele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nasser Al-Khelaifi a pompat bani cu nemiluita în conturile clubului
Nasser Al-Khelaifi a pompat bani cu nemiluita în conturile clubului

După trei eşecuri succesive, în optimile Ligii Campionilor, Paris Saint-Germain a „rupt“ blestemul pe spinarea unei echipe formidabile, Atalanta, care a câştigat inimile fanilor neutri, la prima ei participare în cea mai tare competiţie intercluburi din lume.

Pandemia de coronavirus, cea mai mare criză sanitară din ultimii o sută de ani, coincide cu tot felul de rezultate istorice în fotbal!

După triumful celor de la Liverpool în Premier League, după o aşteptare de 30 de ani, acum a venit rândul PSG-ului să bifeze o performanţă pe care fanii nu o mai văzuseră de două decenii şi jumătate: calificarea în semifinalele Ligii Campionilor! În ciuda milioanelor de euro pompate de patronul Nasser Al-Khelaifi în ultimii ani, Liga devenise o competiţie blestemată pentru parizieni, cu trei eliminări succesive în optimi!

A fost nevoie ca pandemia să comprime formatul competiţiei, cu crearea unui Final 8, găzduit de Lisabona, ca PSG să atingă, din nou, careul de aşi. Iar calificarea a fost una dramatică, de povestit nepoţilor peste ani! 

Atalanta, revelaţia acestui sezon, a deschis scorul pe „Da Luz“ prin atacantul croat, Pašalići (26). Şi părea că îşi va continua parcursul de vis. Fiindcă scorul a rămas 1-0 pentru italieni, până în minutul 89. Apoi, două goluri semnate de Marquinhos (90) şi Choupo-Moting (90+3) au întors scorul şi au trimis-o pe PSG în semifinale! Unde formaţia pariziană va întâlni învingătoarea dintre Atletico Madrid şi Leipzig.

25 de ani trecuseră de la ultima calificare a PSG-ului în semifinale. În sezonul 1994-1995, francezii au fost eliminaţi în această fază de Milan, cu 0-3, după o „dublă“ manşă.   1 miliard de euro a investit PSG în transferuri, de când echipa a fost preluată de Qatar Sports Investments, în 2011.   386 de milioane de euro au plătit cei de la PSG doar pentru aducerea a doi jucători: Neymar şi Mbappe.  

Liga Campionilor, sferturi

1. Atalanta - PSG 1-2

2. Leipzig - Atl. Madrid 2-1

3. Barcelona - Bayern (vineri)

4. Man City - Lyon (sâmbătă)

Toate duelurile se vor disputa în manşă unică, la Lisabona, pe „Estadio Da Luz“ sau „Estadio Jose Alvalade“, cu începere de la ora 22.00. 

Semifinale (18-19 august)

*PSG - Leipzig

*Câştigătoarea sfert 3 - Câştigătoarea sfert 4

Finala Ligii Campionilor 2019-2020 se va juca pe 23 august pe „Estadio Da Luz“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite