Bianca a cucerit America: Andreescu, noua campioană de la US Open după o finală formidabilă cu Serena Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ultimul clasament publicat în 2018, Bianca Andreescu ocupa locul 152 WTA şi era, practic, o anonimă. Astăzi, ea e noua regină a tenisului feminin, iar de luni va urca pe poziţia a 5-a în ierarhia WTA.

Bianca Andreescu şi-a îndeplinit visul american! Ce a realizat „Bibi“ la Flushing Meadows poate fi scenariul unui film de Oscar. 

Apărută pentru prima dată pe tabloul principal de la US Open şi aflată la doar a patra ei prezenţă la un Grand Slam, canadianca de 19 ani a câştigat trofeul, devenind prima jucătoare din această ţară care a realizat o astfel de performanţă colosală!

După şase victorii entuziasmante, în finală, Bianca a dat de cea mai bună jucătoare din istoria tenisului feminin, Serena Williams (8 WTA), cu şase titluri cucerite la US Open! Când americanca de 37 de ani ridica pentru prima dată trofeul deasupra capului la Flushing Meadows, în 1999, Andreescu nici nu era născută!

Primul set, fără emoţii

„Bibi“ a jucat însă de o manieră impresionantă şi a dominat finala în primul set şi apoi în primele şase game-uri din setul doi! 

Canadianca de origine română a început cu un break pe care l-a consolidat imediat pentru 2-0. S-a dovedit a fi lovitura decisivă încasată de Serena în primul set, fiindcă s-a mers pe serviciu în următoarele şase game-uri, până la 5-3. La acest scor, Andreescu a mai făcut un break: 6-3 în 43 de minute.

Setul doi, o nebunie de nedescris

Setul doi a început la fel, cu Bianca conducând cu 2-0. Doar că, de această dată, break-ul a venit în al doilea game. De aici, Andreescu a făcut furori pe teren, s-a dus la 5-1, scor la care emoţiile au copleşit-o, motiv pentru care a irosit şi prima minge de meci. 

Experimentată, Serena a profitat de momentul mai slab al adversarei şi, imediat după break, şi-a făcut şi serviciul la 15: 5-3. Destabilizată din punct de vedere mental, Andreescu a mai încasat o lovitură şi şi-a pierdut iarăşi serviciul, de această dată la zero! Brusc, de la 5-1 pentru Andreescu şi minge de meci, Serena s-a apropiat la 5-4, având şi serviciul!

A urmat un game intens, în care s-a mers bară la bară până la 30-30, după care, din nou, Serena şi-a arătat nervii mai tari, egalând scorul, în mod incredibil: 5-5! Brusc, un trofeu ce părea atât de aproape pentru Bianca, la doar un punct distanţă, era acum pierdut în ceaţă!

Abia după această serie năucitoare a Serenei, care a luat patru game-uri la rând, Andreescu a dat semne de viaţă. Şi-a făcut serviciul cu greu, la 30, şi a trecut iarăşi în frunte: 6-5. Acest moment a deblocat-o pe Bianca, iar în game-ul următor, pe serviciul Serenei, Bibi s-a dus la 40-15 şi, de această dată, a valorificat a treia minge de meci: 7-5!

Andreescu, în drumul ei spre trofeul de la US Open

Turul I: 6-2, 6-4 cu Volynets (413 WTA)

Turul II: 6-3, 7-5 cu Flipkens (110 WTA)

Turul III: 6-4, 6-4 cu Wozniacki (19 WTA)

Turul IV: 6-1, 4-6, 6-2 cu Townsend (116 WTA)

Sferturi: 3-6, 6-2, 6-3 cu Mertens (26 WTA)

Semifinale: 7-6, 7-5 cu Bencic (12 WTA)

Finală: 6-3, 7-5 cu S. Williams (8 WTA)

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Andreescu, surprinsă cu o întrebare: „Ţi-a fost greu în Canada fiind născută din părinţi români?“

Andreescu, peste Halep: Simona a fost depăşită de Bianca în clasament. Avem ierarhia ce va fi publicată luni

Andreescu ia bani cu lopata: Ce sumă a încasat pentru triumful de la US Open şi cât a câştigat, per total, în 2019

VIDEO Andreescu, discurs de o mare campioană: Bianca a ridicat publicul în picioare cu cuvintele rostite pe teren

VIDEO Punctul care a făcut-o pe Andreescu campioană: 58 de secunde magice, pline de emoţii

VIDEO Andreescu, imagini fabuloase după triumful de la US Open: Ce a spus comentatorul de limba engleză

VIDEO Serena, jos pălăria: Interviul dat de Williams după meci a fost fantastic. Ce a spus despre Bianca

Andreescu a intrat direct în istoria tenisului: Cele mai importante borne după victoria de la US Open

Bianca Andreescu, pierdută de România: Cum a fost gonită familia ei din ţară pe când copilul avea 8 ani

EXCLUSIV Primul antrenor al Biancăi Andreescu dă verdictul: „Are mentalul mai puternic decât cel al Simonei Halep“

   

Tatăl Biancăi Andreescu, încântat că şi-a luat fiica din România: Declaraţia care spune totul despre ce se întâmplă în ţară

   

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite