Bianca Andreescu, decizie demnă de o fostă jucătoare de tenis, înainte de Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreescu

Canadianca de 20 de ani ocupă, în continuare, locul 8 în clasamentul mondial, însă doar datorită pandemiei care a „îngheţat“ ierarhia WTA. Altfel, în condiţii normale, „Bibi“ ar fi ieşit, probabil, de mult din Top 100!

Despre jucătoarea de tenis, Bianca Andreescu (20 de ani), se poate vorbi doar la trecut! Iar asta pentru simplul motiv că ea a fost văzută ultima dată pe un teren de tenis, într-un meci oficial, acum 461 de zile! Mai precis, la 30 octombrie 2019, la Shenzhen (China), în a doua partidă din grupele Turneului Campioanelor. Atunci, „Bibi“ a pierdut atât cu Halep, cât şi cu Pliskova, după care, accidentată, nu s-a mai prezentat la ultima întâlnire, cu Svitolina, fiind înlocuită de Kenin. 

La vremea respectivă, cu siguranţă, nimeni n-a bănuit că Andreescu s-a „rupt“ atât de rău, încât să aibă nevoie de peste un an de pauză competiţională. Exact asta s-a întâmplat însă şi, incredibil, dar adevărat, Bianca a renunţat acum şi la singurul turneu la care ar fi avut şansa de a juca, înainte de Australian Open (8-21 februarie).

„Adevărul“ a scris aici despre faptul că sportiva din Canada urma să evolueze, la fel ca Sorana Cîrstea (72 WTA), în Grampians Trophy, turneu WTA 500, găzduit de Melbourne, destinat jucătoarelor care au stat 14 zile în carantină, fără a avea posibilitatea de a ieşi din camere. Andreescu urma să-şi înceapă parcursul direct în turul II.

Acest lucru nu se va mai întâmpla însă, deoarece ea a anunţat că s-a retras de la Grampians Trophy. „După ultimele două săptămâni petrecute în carantină, e foarte bine să revin, în sfârşit, pe teren. După ce am discutat cu echipa mea, am decis să ne concentrăm, săptămâna aceasta, asupra antrenamentelor pentru Australian Open. De aceea, nu voi participa la Grampians. Multe mulţumiri Tennis Australia şi WTA pentru munca depusă în a ne oferi toate aceste alegeri. Ne vedem cu toţii la Australian Open“, a scris Andreescu într-un comunicat.

Astfel, ocupanta locului 8 mondial va evolua într-un Grand Slam, după un an şi trei luni de pauză, fără să fi bifat nicio partidă oficială înainte!

Bianca Andreescu are două prezenţe la Australian Open: în 2018, a fost eliminată în turul I al calificărilor, iar în 2019 a fost învinsă în turul II.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite