Bianca Andreescu, ascensiune uluitoare: Jucătoarea de origine română, rezultat istoric la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puştoaica de 18 ani, venită din calificări, are deja patru victorii la Australian Open 2019 şi şi-a asigurat o urcare spectaculoasă în clasamentul mondial.

Dacă româncele pierd una după alta la Melbourne, Sorana Cârstea (84 WTA), Monica Niculescu (99 WTA), Mihaela Buzărnescu (26 WTA) şi Ana Bogdan (82 WTA) fiind deja eliminate, în schimb, o altă româncă, Bianca Andreescu (106 WTA) îşi continuă începutul spectaculos de an şi îi face pe fanii sportului-alb din ţară să regrete tot mai mult că Bianca reprezintă Canada, acolo unde a crescut.

Cu un bilanţ excelent în noul sezon, zece victorii şi doar o înfrângere, Andreescu, venită din calificări la Australian Open 2019, a obţinut o mare victorie, marţi dimineaţă. Ea a trecut de americanca de 16 ani, Whitney Osuigwe (198 WTA), scor 7-6, 6-7, 6-3. Meciul a durat două ore şi 50 de minute.

Prin calificarea în turul II de la Australian Open, Andreescu a înregistrat cel mai bun rezultat pe care l-a avut până acum la acest turneu. De asemenea, jucătoarea care a încheiat 2018 pe locul 152 în lume, deja şi-a asigurat intrarea în Top 100 mondial! În următorul clasament, ea va ajunge cel puţin până pe locul 88.

Pentru Andreescu urmează un meci în turul II de la Australian Open cu Sevastova (12 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite