Bergodi, salvator la noi, „gropar“ acasă: cum s-a descurcat italianul când a avut drept obiectiv salvarea de la retrogradare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

În condiţiile în care Rapid a ajuns la şase puncte de salvare cu opt etape înainte de final, patronul Valerii Moraru s-a hotărât să aducă al patrulea antrenor din acest sezon într-o ultima tentativă de a rămâne în Liga I.

Aventura lui Cristi Pustai la Rapid s-a încheiat după un parcurs care a inclus trei victorii, două remize şi patru înfrângeri. 

„Am reziliat de comun acord cu domnul Cristi Pustai. I-am plătit banii până în vară. L-am preferat pe Bergodi, în locul lui Şumudică, pentru că s-ar putea înţelege mult mai bine cu străinii pe care îi avem în lot. În plus, cunoaşte fotbalul românesc foarte bine“, a explicat Moraru.

Într-adevăr, fostul mare jucător al celor de la Lazio e un specialist în Liga I ca antrenor.  Până la venirea în România, el lucrase numai la două cluburi din eşaloanele inferioare din ţara sa: Imolese şi Sassuolo. A ajuns la noi în sezonul 2005-2006, la FC Naţional, după care a trecut, pe rând, pe la CFR Cluj (2006-2007), Rapid (2007), Poli Iaşi (2009) şi Steaua (2009).

Cât timp a fost la Iaşi, Bergodi a avut pentru prima dată drept obiectiv evitarea retrogradării. El a preluat Poli Iaşi în ianuarie 2009, după ce moldovenii încheiaseră turul pe locul 15, retrogradant. Cu Bergodi pe bancă, ieşenii au bifat şase victorii, trei remize şi opt înfrângeri în campionat şi au încheiat sezonul pe locul 14, ultimul salvator, la un punct de retrogradare.

Dezastru la Pescara

Revenit în Italia, Bergodi a fost nevoit să lucreze, din nou, în Serie B. A trecut pe la Modena (2010-2011 şi 2012), după care, în premieră, a prins un contract în Serie A, la Pescara. 

Aici a avut, din nou, ca obiectiv evitarea retrogradării. A rezistat pe bancă, între etapele a 14-a şi a 27-a. Bilanţul său: trei victorii, o remiză, 11 înfrângeri în toate competiţiile. Bergodi n-a reuşit să salveze echipa, Pescara terminând pe ultimul loc în Serie A. 

A urmat o revenire în Serie B, la Brescia, în sezonul trecut. Nici aici însă, tehnicianul de 50 de ani n-a rupt gura târgului. A rezistat în funcţie, între etapele a 10-a şi a 27-a. Bilanţul său în toate competiţiile: şapte victorii, şapte remize, patru înfrângeri.

„Nu sunt magician“

La conferinţa sa de prezentare la Rapid, Bergodi s-a ferit să facă promisiuni în privinţa salvării echipei. „Nu sunt magician. Am cinci zile la dispoziţie până la următorul meci cu Chiajna. Rapid are un lot bun şi poate evita retrogradarea în cele opt etape rămase. Sper ca experienţa mea şi jucătorii buni pe care îi am la dispoziţie să facă această misiune una posibilă“, a afirmat Bergodi.

Cinci asistenţi

Contractul lui Bergodi la Rapid e valabil până la finalul campionatului, iar apoi, în funcţie de rezultate, poate fi prelungit sau nu. Italianul a venit în Giuleşti cu un staff format din Luigi Ciarlantini (antrenor secund), Ionel Colonel (preparator fizic), Marian Ioniţă (antrenor cu portarii), Raffaelle Longo (colaborator) şi Virgiliu Hudici (medic).

CITEŞTE ŞI:

*Şumudică a dat cărţile pe faţă: de ce patronul Rapidului vrea ca echipa să pice în „B“ şi ce a vorbit cu Valerii Moraru

*În România „reciclăm“ antrenori italieni: cine sunt tehnicienii care se tot învârt în Liga I şi ce au făcut în alte ţări

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite