Bergodi a refuzat, momentan, Rapidul: ce salariu i s-a oferit, ce i s-a cerut şi ce a spus despre situaţia jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bergodi a antrenat şi Steaua în Liga I
Bergodi a antrenat şi Steaua în Liga I

Tehnicianul de 50 de ani s-a întâlnit cu patronul giuleştenilor, Valerii Moraru, şi, chiar dacă i s-a propus o sumă de cinci ori mai mare decât cea încasată acum de Marian Rada, italianul n-a semnat, deocamdată, contractul.

Rapid a ajuns pe penultimul loc în Liga I şi retrogradarea pare din ce în ce mai aproape pentru formaţia giuleşteană. Valerii Moraru a schimbat deja un antrenor, înlocuindu-l pe Ionel Ganea cu Marian Rada, tehnicieni low-cost, plătiţi cu câte 3.000 de euro pe lună.

Având un lot extrem de „subţire“, echipa nu şi-a revenit nici sub comanda lui Rada, un antrenor care, de obicei, reuşea să salveze Rapidul în momentele grele. Astfel, Moraru a luat legătura cu Cristiano Bergodi, care a mai antrenat în Giuleşti, în 2007.

Întâlnirea Moraru – Bergodi a avut loc, joi, însă părţile s-au despărţit fără să semneze contractul. Digi Sport susţine că italianul ar fi primit o ofertă salarială de 15.000 de euro pe lună, însă tot n-a vrut să preia echipa acum. 

Se pare că încasarea integrală a salariului a fost condiţionată de salvarea Rapidului de la retrogradare, dar Bergodi a refuzat să garanteze îndeplinirea acestui obiectiv. El a vorbit pe larg pentru Digi Sport despre tratativele pe care le-a avut cu Moraru.

Ce a spus?

„Eu cred că se poate face ceva, dar pentru moment nu am ajuns la un acord. Nu ştiu când se vor finaliza negocierile, eu vineri după-amiază mă întorc acasă (n.r. - în Italia). Ne putem reîntâlni în iarnă, pentru că acum e un moment dificil şi pentru echipă, e timpul scurt până se termină turul şi nu va fi uşor pentru niciun antrenor care vine. Acum e Marian Rada care face treabă, vom vedea“, şi-a început Bergodi discursul.

„E foarte greu când jucătorii nu sunt plătiţi. E normal că am vrut garanţie ca ei să fie plătiţi. Jucătorii trebuie să se gândească numai la antrenamente, la fotbal, nu la altceva. Şi atunci aceasta este prima condiţie şi foarte, foarte importantă“, a continuat tehnicianul de 50 de ani.

„Nu e uşor să spunem dacă Rapid se va salva de la retrogradare. Eu am văzut meciul cu CSMS Iaşi şi cred că echipa este într-un moment dificil. În iarnă se pot lua jucători, se poate pregăti o echipă bună şi asta trebuie făcut pentru a se salva de la retrogradare“, a încheiat Bergodi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite