Benny Adegbuyi despre traumele trăite, din cauza culorii pielii: Cum i s-a strigat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adegbuyi

După victoria fabuloasă cu Badr Hari, cota de popularitate a kickboxerului de 35 de ani a explodat, pur şi simplu, în ţară. Din păcate, până să fie atât de iubit, sportivul cu origini nigeriene a avut şi momente destul de neplăcute.

Benny Adegbuyi e noua vedetă a sportului românesc, după ce, la Rotterdam, a reuşit să câştige duelul cu marocanul Badr Hari, considerat cel mai bun kickboxer al tuturor timpurilor.

Odată cu acest triumf spectaculos, presa românească a început să „sape“, în încercarea de a le oferi fanilor cât mai multe informaţii despre Benny Adegbuyi. Din păcate, declaraţiile care au apărut în media, în ultimele ore, au relevat şi un trecut trist, de care a avut parte Benny. Concret, în cadrul unor apariţii pe care le-a avut la Eurosport şi la GSP Live, sportivul născut dintr-o mamă româncă şi o un tată nigerian a povestit cum, în anumite momente, a avut de suferit, inclusiv în România, din cauza culorii pielii.

Ce a povestit Benny Adegbuyi?

*În România, eu am avut noroc şi n-am resimţit rasismul atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic, totuşi, adevărul, să ştii că se simte şi în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca şi cum aş fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea n-ar trebui să se întâmple.

*M-am lovit de rasism în România. Şi acum mă lovesc, pe reţelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în ţară!», «Ţiganule». E frustrant şi dureros! Eu mă consider român! M-am născut aici şi vorbesc româneşte. E dureros... Cred că rasismul vine din partea celor care n-au educaţie şi nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte ţări, în România e mai bine. N-am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutăţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite