Benneteau: „Este victoria întregii echipe“ De ce a ales să joace cu Parmentier şi care este motivul pentru care a cedat Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul echipei Franţei, Julien Benneteau, consideră că un element important în victoria în faţa României a fost faptul că Simona Halep a cedat fizic în finalul meciului de dublu.

''Am văzut că munca începută sâmbătă de Kristina la simplu, continuată de Caroline contra Simonei Halep, care a făcut ca la un moment dat să nu mai aibă forţă. Poate toate aceste eforturi au făcut-o (pe Halep) să comită dublă greşeală la minge de break (la 4-4, 30-40 în setul al treilea al meciului de dublu)'', a declarat Benneteau, citat de L'Equipe.

Căpitanul nejucător al Franţei a explicat şi cum a ajuns să o aleagă pe Pauline Parmentier în al patrulea meci de simplu al întâlnirii

"Am avut o mare ezitare între două jucătoare. Şi am avut un moment, sâmbătă, când nu gândeam că sunt din echipa Franţei. Un moment de inteligenţă şi de onestitate, de sinceritate, între Pauline, Alize şi eu. În cadrul acestei reuniuni în trei, ne-a părut evident că Pauline era cea mai bună alegere, oricare ar fi fost scenariul zilei. A fost una dintre jucătoarele care au fost cele mai bune la antrenamente, toată săptămâna. Cred că zgura indoor este suprafaţa ei cea mai bună. Am discutat cu tot staful în camera mea înaintea de a lua această decizie. Cred că Pauline era în cea mai bună condiţie. În plus, cred că ei nu se gândeau că Pauline va juca. Şi eu aveam o idee că Begu va juca. Pauline a bătut-o pe Begu anul trecut, la Istanbul. Mi-a plăcut ce mi-am imaginat. De aceea este o adevărată victorie a echipei. Alize nu a fost pe teren în această săptămână, dar dacă Pauline a câştigat, a fost datorită lui Alize. Pentru că ea a simţit că Pauline era mai bune plasată. În plus, Alize a spus că nu îi place prea mult să joace cu Begu. Nu am plănuit să lucrez aşa, la nivel de consultare, pentru că nu mă gândeam, fără să le jignesc, că vor fi în stare de a avea această vedere de ansamblu. Din acest motiv, Alize a adus şi ea punctul ei în acest week-end. Le-am spus la Liege că eu contez pe toate. Alize a jucat la Liege, Kristina a jucat simplu sâmbătă şi la dublu, Pauline acolo. Sunt încântat de toate cinci. Astăzi, ceea ce au arătat... Sunt incredibil de mândru de ele", a declarat Benneteau.

România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele FedCup.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite