Bellu şi Bitang vor să continue la lotul naţional de gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bellu şi Bitang negociază cu FR Gimnastică rămânerea la lotul naţional FOTO Mediafax
Bellu şi Bitang negociază cu FR Gimnastică rămânerea la lotul naţional FOTO Mediafax

Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu poartă discuţii cu preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, pentru rămânerea în funcţia de antrenori ai lotului naţional de gimnastică. Dorinţa celor doi tehnicieni este de a mai pregăti gimnastele pentru încă un ciclu olimpic.

Deşi s-a speculat că Bellu şi Bitang vor pleca de la cârma lotului olimpic de gimnastică al României, având alte oferte mai avantajoase de a antrena în străinătate, cei doi par decişi să continue munca cu gimnastele românce. Bellu şi Bitang negociază cu Adrian Stoica, preşedintele FR Gimnastică, reînnoirea contractului scadent după JO de la Londra. „Am vorbit de câteva ori cu ei despre acest lucru şi din felul în care au decurs discuţiile cred că vor dori să continue, s-au arătat interesaţi. Deocamdată este prea devreme să ştim, trebuie să mai facem nişte evaluări, să punem pe hârtie nişte planuri de pregătire pe termen lung, să vedem cine va forma pe viitor lotul, sunt multe necunoscute”, a spus pentru ProSport Adrian Stoica, preşedintele FR Gimnastică.

De menţionat este că Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt antrenori la lotul naţional de gimnastică încă din anul 2010. Palmaresul obţinut de elevele celor doi la Olimpiada de la Londra a fost alcătuit dintr-o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.
După vacanţa de după Jocurile Olimpice, gimnastele au revenit în sala de antrenament. Diana Bulimar, Larisa Iordache şi Raluca Haidu, cărora li se vor alătura Diana Chelaru, Amelia Racea, Dana Andrei şi Dianca Trenca de la Deva, plus Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, care au decis să continue, cel puţin deocamdată, antrenamentele cu lotul feminin de gimnastică.

Octavian Bellu a fost numit recent în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Sport, un organism aflat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Acest Consiliu se va ocupa cu stabilirea şi implementarea unor priorităţi pentru sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite