Begu a spus-o răspicat: Declaraţie plină de curaj înaintea marelui meci cu Franţa din semifinalele Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu (dreapta) va juca, din nou, la dublu, alături de Monica Niculescu
Irina Begu (dreapta) va juca, din nou, la dublu, alături de Monica Niculescu

Irina Begu (83 WTA) a fost sărită din schemă, cel puţin până duminică, pentru primele două partide de simplu, de la Rouen.

Irina Begu va mai sta o dată pe bancă, alături de Florin Segărceanu, ipostază în care s-a aflat şi în sferturile Fed Cup-ului, cu Cehia. Şi atunci, ca şi acum, Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a evoluat, la simplu, alături de Simona Halep, chiar dacă „Miki“ a fost învinsă în ambele partide, atât de Pliskova, cât şi de Siniakova.

Chiar dacă n-a fost „titularizată“ nici la Rouen, Begu a acceptat decizia, după cum a declarat pentru Telekom Sport, fiind preocupată doar de marele obiectiv al României: calificarea în finala Fed Cup.

Ce a spus Irina Begu?

*Aşa e (n.r. - face din nou echipă cu Monica Niculescu la dublu), dar, după cum bine ştiţi, echipa se poate schimba oricând, şi cu 30 de minute înainte de meci, aşa că totul depinde de cum va fiu scorul.

*Va fi o zi grea, cu meciuri foarte frumoase şi, aşa cum am spus-o de fiecare dată, orice partidă în Fed Cup e total diferită faţă de un meci WTA. Aşa că noi sperăm să câştigăm şi să începem bine ziua de sâmbătă.

*Mă simt foarte bine, ţinând cont că jucăm pe zgură, fiind suprafaţa mea favorită mă simt extraordinar de bine. Ne-am pregătit bine, atmosfera în echipă e la fel de bună precum o ştiţi şi voi şi, în rest, abia aşteptăm să începem.

*Sigur că m-am gândit că putem ajunge în finală. Însă aşa cum am făcut-o până acum, vreau să luăm meci cu meci, visul nostru e să ajungem în finală şi să ridicăm acel trofeu, însă vreau să rămân la fel de concentrată şi să luăm meci cu meci, aşa cum am spus.

*E mult mai greu în teren, aşa că noi, în ziua respectivă, încercăm să ne facem treaba, să ne antrenăm, să facem pregătire fizică, aşa că va fi începutul zilei unul normal, după care vom veni şi vom urmări meciul fetelor.

*Cu Mladenovici n-am jucat niciodată, însă cu Garcia am jucat, dacă nu mă înşel, de vreo 5-6 ori, au fost meciuri întotdeauna strânse. Cred că cel mai recent a fost meciul de anul trecut, de la Roland Garros. Acela a fost singurul în care am pierdut în două seturi. Per total, ne cunoaştem foarte bine şi e o jucătoare foarte bună.

Cine sunt jucătoarele convocate în cele două echipe

Franţa

*Caroline Garcia (21 WTA)

*Pauline Parmentier (53 WTA)

*Alize Cornet (55 WTA)

*Kristina Mladenovic (66 WTA)

*Fiona Ferro (92 WTA)

România

*Simona Halep (2 WTA)

*Mihaela Buzărnescu (30 WTA)

*Irina Begu (83 WTA)

*Monica Niculescu (132 WTA)

*Raluca Olaru (34 WTA la dublu)

Programul semifinalei Franţa – România

Sâmbătă

*15.00 – Primele două meciuri de simplu: Halep - Mladenovici, apoi Garcia - Buzărnescu

Duminică

*14.00 – Ultimele două meciuri de simplu (Halep - Garcia, apoi Buzărnescu - Mladenovici). După meciurile de simplu, va urma confruntarea de dublu (Garcia / Mladenovici - Begu / Niculescu)

*Digi Sport şi Telekom Sport vor transmite în România meciurile din weekend

Fed Cup 2019, semifinale, 20-21 aprilie

Rouen (Franţa, zgură)

Franţa – România

Brisbane (Australia, hard)

Australia – Belarus

*Finala Fed Cup e programată pentru 9-10 noiembrie. În caz de calificare, România va juca, din nou, în deplasare.

Palmaresul echipelor calificate în semifinale

*Belarus – Finală Fed Cup în 2017, pierdută cu SUA, scor 2-3

*România – Semifinală Fed Cup în 1973, pierdută cu Africa de Sud, scor 1-2

*Franţa – Campioană Fed Cup în 1997 şi 2003

*Australia – Campioană Fed Cup în 1964, 1965, 1968, 1970, 1971, 1973, 1974

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite