Begu s-a calificat mai departe, în turul II la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Irina Begu încearcă să-şi egaleze cea mai bună performanţă reuşită la Australian Open, accederea în optimile de finală, în 2015.

Irina Begu (31 de ani, 58 WTA) s-a calificat în turul II la Australian Open, după două ore şi 37 de minute ale unui meci de mare dramatism, câştigat în faţa franţuzoaicei Oceane Dodin (25 de ani, 96 WTA), scor 2-6, 7-5, 6-3. Românca a câştigat după ce a trăit în această dimineaţă, la Melbourne, unul dintre cele mai intense meciuri ale sale, din ultimii ani. Cu un moral ridicat după cele două victorii strânse la Melbourne Summer Set 2, acolo unde a ajuns până în sferturi, Irina era considerată favorită în partida cu Dodin, în faţa căreia pierduse singurul meci direct de până acum..

Dar, începutul n-a fost nici pe departe unul perfect pentru Begu. Reprezentanta României nu s-a regăsit pe propriul serviciu, pe care a reuşit să-l şi adjudece abia în game-ul şapte al primului set. Trădată şi de cele 18 erori neforţate, românca a cedat clar primul set, scor 2-6.

Faptul că Begu şi-a pierdut serviciul în game-ul inaugural al setului trei aproape că nici n-a mai contat, dacă e să comparăm cu situaţia-limită pe care o experimentase cu câteva minute în urmă. Irina s-a regrupat din nou exemplar, a preluat controlul punctelor şi a făcut ce nu a reuşit în prima parte a meciului: s-o domine pe Dodin în schimburile lungi, dar şi să-şi transforme serviciul într-o armă de mare preţ. Begu a început să pună din ce în ce mai multă presiune, iar insistenţele ei au dat roade: a făcut break exact când trebuia, închizând setul la trei, după o bătălie pe cinste.

Luni, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au obţinut calificarea în turul secund de la Melbourne, în timp ce Irina Bara a fost eliminată.

În această dimineaţă, Sorana Cîrstea a obţinut la rândul ei biletele pentru turul secund, după ce a trecut de Petra Kvitova în două seturi.

Desfăşurarea meciului (live text/sursa gsp.ro):
Irina Begu - Oceane Dodin 2-6, 7-5, 6-3
6-3, victorie imensă pentru Irina Begu, care se califică în turul secund!
Irina e pe cale să reuşească una dintre cele mai importante reveniri din ultimii ani. Jucătoarea noastră a făcut break şi va servi pentru a închide meciul!
Echilibrul persistă în setul trei al partidei. Irina revine de la 0-1 şi se află acum în avantaj, 2-1.
Condusă cu 3-5, iar mai apoi cu 4-5 şi 15-40, Irina Begu se regenerează extraordinar şi anihilează trei mingi de meci ale franţuzoaicei. Românca se impune cu 7-5, după o serie de patru game-uri consecutive, şi trimite partida în decisiv.
Chiar dacă începuse mai bine setul secund, Irina a pierdut patru game-uri la rând, vâzându-se din nou în situaţia de a fi condusă de Dodin. Românca e aproape de eliminare.
Mult mai bine! Progrese vizibile pentru Irina în setul secund, în care conduce cu 2-1. Cel mai important, serviciul a început să-i funcţioneze mult mai bine faţă de prima manşă.
Primul set e câştigat de Oceane Dodin, scor 6-2, după 38 de minute.
Fără reacţie! Irina Begu e dominată autoritar de Oceane Dodine, în primul tur de la Australian Open. Jucătoarea din România nu e ajutată nici de serviciu, Dodin reuşind trei break-uri din trei posibile până acum. 1-5.
Franţuzoaica începe meciul mult mai bine şi nu-i dă prea multe oportunităţi Irinei. Dodin face două break-uri şi conduce cu 3-1, după 15 minute de joc.
Partida începe cu Irina Begu la serviciu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite