Becalivirus „ucide“ din nou: Dovada că FCSB traversează a treia mare criză din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB, o formaţie „bolnavă“, unde patronul finanţează, antrenează şi îşi sabotează propria echipă, traversează a treia mare criză din ultimii ani, cu o singură victorie în 2020, şi îşi poate lua deja gândul de la titlu.

În vremuri în care coronavirus face ravagii în lume, FCSB e lovită de Becalivirus! Şi nu de azi, de ieri, ci de câţiva ani buni! 

Dovadă şi faptul că echipa care cheltuieşte cei mai mulţi bani din fotbalul intern n-a mai luat un titlu într-un campionat înfiorător de slab din 2015! Şi nici nu sunt semne că se va găsi prea curând vreun vaccin pentru „boala“ cauzată de Becalivirus care „ucide“, an de an, speranţele la titlu! 

De fapt, la FCSB, starea „pacientului“ se tot agravează! De la instalarea lui Bogdan Argeş Vintilă, patronul a găsit în persoana acestuia „marioneta“ perfectă. Şi nici nu mai ascunde, măcar de ruşine, aşa cum făcea acum câţiva ani, faptul că el face schimbările, telefonic, în timpul meciurilor! Sâmbătă seară, la Botoşani, Adrian Petre, adus de câţeva săptămâni, a avut o ratare monumentală, cu toată poarta în faţă, în prima repriză. Cam aşa făcuse şi în etapa precedentă, în remiza cu Chindia (1-1). Şi, în ambele partide, Petre a fost scos la pauză, decizie luată de Gigi Becali şi executată de „antrenorul“ Vintilă. Iar după remiza de la Botoşani, latifundiarul a şi recunoscut totul, fără pic de jenă, pe un ton ironic: „Mă iertaţi că l-am schimbat pe Petre la pauză. L-am schimbat pentru că nu ştia să intre între fundaşii centrali să iasă blatul“.

„L-au băgat pe Petre în mormânt de tot!“

Iar Vintilă, chestionat la interviul de după meci despre schimbarea lui Petre, a oferit un răspuns şi mai penibil, spunând că atacantul are nevoie de minute de joc! Asta deşi, atât cu Chindia, cât şi cu Botoşaniul, a fost schimbat după prima repriză! „Pe Adi Petre ne bazăm, are nevoie de minute, dar trebuie să-l folosim şi meciurile următoare“, a fost declaraţia ridicolă a executantului lui Gigi Becali. 

Adus la FCSB în schimbul sumei de 800.000 de euro, Adrian Petre pare a fi următorul fotbalist „masacrat“ de FCSB. Iar modul în care a fost batjocorit în ultimele două meciuri a fost atât de revoltător, încât l-a şocat şi pe finanţatorul Botoşaniului, Valeriu Iftime. „Niciodată nu l-aş fi schimbat pe Adrian Petre! Îl pun în genunchi! Dacă tu crezi în el şi-l lauzi, lasă-l să joace. Orice mare jucător ratează, dar are nevoie de încredere. E şi mai complicat acum, l-au băgat de tot în mormânt!“, a spus Iftime pentru „Gazeta Sporturilor“.

„Dacă Domnul nu vrea să iau titlul...“

Debandada de la FCSB e de-a dreptul tragicomică! Şi îl amuză pe Gigi Becali, un izvor nesecat de declaraţii fără noimă. Patronul a şi găsit deja explicaţia pentru un nou iminent rateu în lupta pentru titlu: Voia lui Dumnezeu! Asta după ce, tot el, la începutul acestui sezon, se lăuda că, aducându-l pe Alexandru Tudor în conducerea echipei, un credincios, FCSB va face ravagii nu doar în România, ci şi la nivel european. Iată ce spunea Gigi Becali în august, anul trecut:

*Pe Tudor o să-l angajez la FCSB. I-am zis: «Vreau să lucrezi cu mine, pentru că vii la biserică».

*Oamenii care sunt credincioşi, chiar dacă nu fac nimic, o rugăciune a lor face cât 700 de fotbalişti. Rugăciunea lui Tudor în calificările Champions League face cât Neymar.

*Eu ştiu că oriunde e rugăciunea, acolo ajută şi Dumnezeu! Şi aşa fac şi eu. Şi acasă la mine o să fie un mic paraclis, o bisericuţă, aici fac biserică, la Palat, la mine, o să fie biserică. Deja am depus actele la Primăria Sectorului 1 pentru a construi o biserică.

Şi iată ce a declarat acelaşi Becali, sâmbătă seară, după un nou pas greşit în campionat:

*Dacă nu vrea Dumnezeu să iau titlul, ce să fac, să lupt cu El? Dacă nu vrea Dumnezeu, nu-l iei. Dar poate vrea, să vedem. Poţi să-l iei şi pe Messi, dacă nu vrea Domnul, poţi să nu iei titlul. Dacă vrea Domnul îl câştig, dacă nu, nu!

CITEŞTE ŞI:

Gigi Becali a jignit un jurnalist: „Eşti penibil!“. Cum a reacţionat moderatorul emisiunii

FCSB, un club bolnav: De ce eşecul echipei e printre puţinele lucruri bune din fotbalul românesc

Marile crize ale FCSB din 2011 încoace

Perioadă Victorii Egaluri Înfrângeri Puncte adunate

02/02/20 – 29/02/20 1 3 2 6

22/07/19 – 25/08/19 0 1 5 1

18/10/15 – 29/11/15 1 2 3 5

Rezultatele FCSB în 2020

Dată Meci

02/02/20 CFR – FCSB 1-0

06/02/20 Voluntari – FCSB 1-2

10/02/20 FCSB – Clinceni 0-0

16/02/20 Dinamo – FCSB 2-1

22/02/20 FCSB – Chindia 1-1

29/02/20 Botoşani – FCSB 2-2

Play-off, etapa I

Sâmbătă

Botoşani – FCSB 2-2

Duminică

CS U Craiova – Gaz Metan 2-1

Luni

CFR – Astra 20.30

Clasament

1. CS U Craiova 26 de puncte

2. CFR Cluj 26p 

3. Botoşani 24p

4. FCSB 23p

5. Gaz Metan 22p

6. Astra 21p

*Locul 1 din play-off se califică în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce locurile 2 şi 3 se califică în preliminariile Ligii Europa.

Play-out, etapa I

Vineri

Sepsi – Poli Iaşi 1-1

Dinamo – Clinceni 0-1

Sâmbătă

Viitorul – Voluntari 0-0

Luni

Hermannstadt – Chindia 18.00

Clasament

1. Viitorul 21p

2. Sepsi 18p

3. Dinamo 17p

4. Clinceni 14p

5. Chindia 13p

6. Hermannstadt 13p

7. Poli Iaşi 12p

8. Voluntari 11p

*Locul 6 din play-out va juca un baraj de menţinere / promovare cu ocupanta locului 3 din „B“. Locurile 7 şi 8 din play-out retrogradează.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite