Becali a pus, iarăşi, mâna pe milioanele UEFA: Steaua, calificare entuziasmantă. Ce sumă uriaşă şi-a asigurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Fără Steaua, fotbalul românesc la nivel de cluburi ar fi de râsul Europei. Rezultatele de miercuri au confirmat, din nou, această situaţie tristă.

După 1-1, la Praga, cu vicecampioana Cehiei, Steaua a avut o evoluţie şi mai bună, la Bucureşti, pe „Arena Naţională“ şi, pur şi simplu, a călcat în picioare Sparta Praga.

Împinşi de la spate de un public numeros, revenit, din nou, alături de Steaua, bucureştenii s-au năpustit asupra cehilor. Iar răsplata a venit, în minutul 31, atunci când Nicuşor Stanciu, eroul din tur, a marcat iarăşi, de această dată cu un şut fabulos, fără preluare.

Până la pauză, Gabi Tamaş a fost aproape de 2-0 cu o execuţie nebună: a bătut direct pe poartă, de la mijlocul terenului, o lovitură liberă, iar balonul a căzut pe transverală! Hamroun putea majora şi el scorul, însă a trimis mult peste dintr-o poziţie favorabilă din interiorul careului. Repriza s-a încheiat cu o fază alarmantă pentru Steaua: după un corner, Golubovici a respins de pe linia porţii o minge de 1-1! Faza a continuat, iar cehii au marcat, însă, de această dată, tuşierul a salvat Steaua, indicând ofsaid, în mod corect.

După pauză, Steaua a luat cu asalt poarta celor de la Sparta, însă oaspeţii s-au „sinucis“, înainte de bucureştenii să facă 2-0. Brabec a luat uşor al doilea „galben“ pentru un fault la mijlocul terenului şi a fost eliminat (51).

Cu un om în plus, Steaua a rezolvat calificarea, după ce acelaşi Stanciu a marcat cu un nou şut excelent (62). Practic, mijlocaşul de 23 de ani a înscris toate golurile în această „dublă“ Steaua - Sparta şi a trimis vicecampioana României în play-off-ul Ligii Campionilor.

Pentru această performanţă, Steaua are asigurată suma de zece milioane de euro, fiindcă, în cel mai rău caz, va juca în grupele Ligii Europa. Dacă va trece însă şi de play-off-ul Ligii Campionilor şi va ajunge în grupele acestei întreceri, atunci Gigi Becali va încasa, minimum, 20 de milioane de euro.

Steaua îşi va afla adversara din play-off în urma tragerii la sorţi de vineri, de la ora 13.00.

CITEŞTE ŞI:

*20 de milioane de euro aşteaptă Steaua: ele sunt echipele care stau între campioana României şi potul cel mare

*Gigi Becali spune lucruri trăznite: a evaluat un fotbalist al Stelei la 140 de milioane de euro. Cum l-a catalogat

 

VEZI REZUMATUL MECIULUI STEAUA - SPARTA PRAGA 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite