Becali a primit veşti proaste: FCSB va avea o deplasare infernală în Liga Europa! FC Botoşani, norocoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două formaţii româneşti ajunse în turul II preliminar şi-au aflat adversarele după tragerea la sorţi de la Nyon.

Gigi Becali şi-a pus toate speranţele într-o calificare în grupele Ligii Europa, performanţă care ar salva clubul din punctul de vedere financiar, după doi ani la rând în care bucureştenii au încheiat socotelile cu competiţiile UEFA, în preliminarii.

Dacă primul pas a fost unul fără probleme, cu o victorie cu 3-0 acasă, pe „Arena Naţională“, cu FC Shirak (Armenia), următorul va fi mult mai dificil! FCSB ar fi putut da peste o formaţie mai puţin solidă, precum OFI Crete (Grecia) sau KF Teuta (Albania), însă a fost împerecheată cu FK TSC Backa Topola (Serbia). Şi va trebui să joace, în deplasare, pe terenul acestei formaţii!

Backa Topola a terminat precedenta ediţie a campionatului din Serbia pe locul 4 din 16, după Steaua Roşie, Partizan Belgrad şi Vojvodina. Cum şi finala cupei a fost disputată de Vojvodina şi Partizan, calificate deja pentru Europa prin clasarea din campionat, Backa Topola a prins şi ea biletele pentru preliminariile Ligii Europa.

Aici, în primul tur, sârbii au trecut, în deplasare, de Petrocub Hînceşti (Republica Moldova), scor 2-0. 

În campionat, în actuala ediţie, Backa Topola ocupă locul 10 din 20 (s-a mărit numărul de echipe), după 6 etape, având două victorii, două remize şi două înfrângeri. Backa Topola e pregătită de ungurul Zoltan Szabo (50 de ani). Nu există niciun nume sonor în cadrul lotului de jucători.

Botoşani rămâne acasă

După ce în turul I preliminar a avut o deplasare grea, în Kazahstan, unde a trecut de Ordabasy (2-1), acum FC Botoşani va juca pe teren propriu, în turul II preliminar.

Şi va întâlni o formaţie în faţa căreia porneşte cu prima şansă: FC Shkëndija. Această grupare a fost pe locul 3 din 10, în sezonul trecut, în momentul în care Macedonia a suspendat definitiv campionatul din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, FC Shkëndija a obţinut biletele pentru preliminariile Ligii Europa. 

În turul I, macedonenii au trecut, în deplasare, de FK Somqayit (Azerbaidjan), scor 2-0.

Atât FCSB, cât şi FC Botoşani vor juca în turul II preliminar al Ligii Europa la data de 17 septembrie. Calificarea se va decide într-o singură manşă.

Marţi, de la ora 14.00, campioana CFR Cluj, ajunsă în turul III preliminar al Ligii Europa, îşi va afla adversara din această fază.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite