Becali, „oaia neagră“ a Ligii I: A fost refuzat de primul antrenor pe care îl avea pe listă. „Prefer să stau acasă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva, scaunul de antrenor la FCSB era visul multor tehnicieni din România, chiar dacă se ştia că e un coşmar să lucrezi cu patronul Gigi Becali. Între timp, situaţia s-a schimbat.

În trecut, socotelile erau simple: ca antrenor, aveai o şansă bună să cucereşti trofee cu cel mai bun lot din Liga I, să încasezi un salariu foarte bun şi, ulterior, cu CV-ul aranjat şi cu contul bancar plin de bani să faci pasul spre o echipă din străinătate, de preferat din spaţiul arab. 

Numai că, în ultimii patru ani, sufocată de presiunea patronului, FCSB n-a mai câştigat nimic, iar ultimii doi antrenori care au trecut pe la echipă, Dică şi Teja, nu doar că nu şi-au îmbunătăţit CV-ul, dar şi-au distrus imaginea, devenind „marioneta“ lui Becali. 

În aceste condiţii, acum, când Teja a fost aruncat şi el ca o măsea stricată, primii antrenori la care s-a gândit Becali nu s-au grăbit spre Palatul din Aleea Alexandru pentru a semna cu FCSB. Ce-i drept, Şumudică a fost gonit de suporteri, însă al doilea nume aflat pe lista latifundiarului, Edward Iordănescu, a lăsat de înţeles că nu e tocmai încântat de ideea de a lucra într-un mediu toxic.

„Eu nu renunţ la filosofia mea. Prefer să stau acasă dacă nu-mi convine şi nu mă regăsesc într-un mediu“, a spus actualul tehnician de la Gaz Metan la Pro X. Iar preşedintele medieşenilor, Ioan Mărginean, a dat asigurări la Telekom Sport că Edward Iordănescu nu va ajunge la FCSB, aşa cum s-a întâmplat, în iarnă, cu predecesorul său la Gaz Metan, Mihai Teja.

„Pe ăsta (n.r. – Edward Iordănescu) nu-l ia FCSB. Ăsta nu se duce, mă, că vrea el să facă schimbările la echipă. Mă, asta rămâne aici, staţi liniştiţi! Facem echipă bună aici. Eu pun capul la şina de tren că Edi nu pleacă de aici. Ce, Edi e sortiment de pâine? Are un contract beton. «Beton de 300», se foloseşte la poduri peste Dunăre. Lui Teja nu i-am făcut, am zis că e prieten. Acum m-am învăţat minte. În primul rând, Edi are o bună creştere şi vrea să ducă mai departe proiectul, apoi are şi o clauză“, a explicat Mărginean.

Are ofertă din Grecia

Un alt motiv pentru care Edward Iordănescu are şanse minime să ajungă la FCSB ţine de faptul că tehnicianul de 40 de ani are o ofertă din străinătate. „Am ofertă din Grecia, dar, deocamdată, am refuzat orice fel de discuţie. E vorba despre un proiect extrem de tentant acolo, de la o echipă care merge în cupele europene. În primul rând însă, îmi doresc să termin campionatul. Când voi pleca de la Mediaş, voi discuta“, a explicat Iordănescu la Digi Sport.

Vlad, Man, Moruţan, Tănase şi Coman vor fi în teren sezonul viitor. Îi dau mână liberă în rest lui Edi, pentru că se duce la biserică. Astea sunt criteriile când aleg un antrenor. Iar dacă după 6 luni nu e pe primul loc sau la 2-3 puncte de lider, la revedere! Afară! Gigi Becali finanţator FCSB  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite