Becali, „nebunul“ atins de divinitate: Scenariul care părea imposibil, acum două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali, un patron din ce în ce mai fericit
Gigi Becali, un patron din ce în ce mai fericit

După celebra frază rostită de Cristi Borcea, pe când Dinamo era pe cai mari, „Lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!“, şi FCSB are un vis al patronului, rămas neîndeplinit.

Pentru că, de ani buni, Gigi Becali vorbeşte despre miracolul care îi va urca echipa pe locul 1 în clasament de Paşte, însă, deocamdată, divinitatea a avut alte planuri de fiecare dată. Doar că, paradoxal, exact în acest sezon, când „pofta“ lui Becali părea o nebunie curată, ea are cele mai mari şanse să fie satisfăcută!

Dacă în seara de 4 aprilie, după CFR Cluj – FC Argeş, scor 2-0, cineva ar fi zis că FCSB va avea chiar şanse matematice de a deveni lider de Paşte, cu siguranţă, acel om ar fi fost considerat un nebun! Pentru că, în acel moment, avansul clujenilor în faţa formaţiei din Berceni ajunsese la 8 puncte. Era o diferenţă istorică pentru Liga I, după numai 3 etape de play-off! 

Acel avans s-a „topit“ însă, în următoarele două runde, în care CFR a luat zero puncte, iar FCSB şase! Acum, când primele două clasate sunt despărţite de doar două puncte, miracolul la care visează Becali, FCSB, locul 1 de Paşte, e realizabil din punct de vedere matematic. Pentru că, dacă CFR va pierde, duminică seară, la Voluntari, iar FCSB va învinge, luni, Farul, la Ovidiu, atunci primele două clasate vor face o rocadă. Iar ierarhia va arăta aşa, cu patru etape înainte de finalul play-off-ului: 

1. FCSB 46 de puncte

2. CFR Cluj 45 de puncte

Liga I, play-off, etapa a VI-a

Duminică

Voluntari – CFR 19.00

Luni

FC Argeş – CS U Craiova 18.00

Farul – FCSB 21.00

Clasament

1. CFR Cluj 45 de puncte

2. FCSB 43p

3. CS U Craiova 39p

4. Voluntari 30p

5. Farul 28p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa a VI-a

Vineri

Clinceni – Mioveni 0-2

Gaz Metan – Dinamo 0-1

Sâmbătă

UTA – Chindia 13.30

Rapid – Sepsi 21.00

Luni

Botoşani - „U“ Craiova 15.30

Clasament

1. Rapid 35p

2. Sepsi 33p

3. Botoşani 32p

4. „U“ Craiova 28p

5. Mioveni 28p

6. UTA 26p

7. Chindia 22p

8. Dinamo 16p

9. Clinceni -3p*

10. Gaz Metan -27p*

*Clinceni a pierdut 10 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 28 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite