Becali „fierbe“: FCSB, adversar incomod în Europa! Craiova şi Botoşani au aflat şi ele cu cine vor juca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de la începutul unui sezon în care va avea nevoie disperată de a ajunge în grupele Ligii Europa, ca să evite un colaps financiar, formaţia latifundiarului din Pipera va avea o partidă dificilă.

FCSB a fost cap de serie la tragerea la sorţi pentru turul I preliminar al Ligii Europa, însă a dat de cel mai greu adversar posibil dintre FC Shirak (Armenia), FC Sirens (Malta) sau învingătoarea dintre UE Engordany (Andorra) şi FK Zeta (Muntenegru). 

Concret, bucureştenii vor întâlni FC Shirak (Armenia). Vestea bună e că vor găzdui partida care se va decide într-o singură manşă, la 27 august. FC Shirak a terminat pe locul 6 din 10 în precedenta ediţie a campionatului din Armenia. E pentru al doilea sezon consecutiv în care FCSB dă de o formaţie din Armenia în preliminariile Ligii Europa. În stagiunea precedentă, bucureştenii s-au chinuit cu Alaşkert, în turul II preliminar. Atunci, românii s-au impus, în deplasare, cu 3-0, însă au pierdut returul disputat la Giurgiu cu 2-3, după ce, la un moment dat, armenii au avut chiar 3-1!

Deplasări complicate pentru Botoşani şi Craiova

Spre deosebire de FCSB, celelalte două reprezentante ale României în preliminariile Ligii Europa, Botoşani şi Craiova, vor evolua în deplasare, în turul I.

Moldovenii, plasaţi în urna outsiderilor, au dat de FC Ordabasy şi vor fi nevoiţi să meargă în Kazahstan pentru a întâlni o formaţie aflată pe locul 7 din 12 în prima ligă, după patru etape. În lotul celor de la Ordabasy se află şi mijlocaşul sud-african, May Mahalangu (31 de ani), care a evoluat la Dinamo, între 2016 şi 2018, adunând 62 de partide şi 3 goluri în Liga I.

În schimb, CS U Craiova, vicecampioana Ligii I, deşi a fost plasată în urna capilor de serie, n-a scăpat şi ea de o deplasare complicată, în Georgia. Trupa pregătită de Cristiano Bergodi o va întâlni pe Lokomotiv Tbilisi, locul 7 din 10 în prima ligă, după opt etape.

Liga Europa, turul I preliminar

*FCSB - FC Shirak (Armenia)

*FC Ordabasy (Kazahstan) - FC Botoşani

*Lokomotiv Tbilisi (Georgia) - CS U Craiova

Meciurile se vor juca într-o singură manşă, la 27 august. Turul II e programat pentru 17 septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite