Becali, falimentul bate la uşă: Cifrele unui dezastru financiar. „Da! Am început să pierd bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali şi-a bătut joc de FCSB, în ultimii ani
Gigi Becali şi-a bătut joc de FCSB, în ultimii ani

Speriat de perspectiva colapsului, Gigi Becali a cedat: a acceptat toate condiţiile lui Edward Iordănescu, iar acesta a devenit primul antrenor adevărat al echipei din 2017 încoace, de când a plecat Laurenţiu Reghecampf.

Condusă ca într-un joc de calculator, cu schimbări dictate din faţa televizorului de un patron scăpat de sub control, FCSB a ajuns în pragul colapsului!

Nu doar sportiv, ci şi financiar. Explicaţia e simplă: pe fondul rezultatelor tot mai slabe în Europa - ultima calificare în faza grupelor datează din 2017! - s-a închis „robinetul“ cu banii de la UEFA. Iar un efect colateral al acestor contraperformanţe europene a fost devalorizarea lotului. Drept dovadă, în această vară, turcii de la Galatasaray s-au ridicat repede de la masa negocierilor, când au aflat că Gigi Becali cere 10 milioane de euro pentru Moruţan. Adică, un fotbalist care nu s-a remarcat cu nimic în „dubla“ cu modesta Şahtior Karagandy (Kazahstan) şi chiar a „reuşit“ să rateze penalty-ul care a pus capăt aventurii FCSB-ului, în Conference League, încă din turul II preliminar!

Aşadar, speriat de perspectiva falimentului, Gigi Becali a fost nevoit să accepte toate condiţiile impuse de Edward Iordănescu (43 de ani). Cea mai importantă: o clauză trecută în contract, care va limita intervenţiile patronului în deciziile tehnico-tactice. În caz contrar, noul antrenor al FCSB-ului poate pleca, când va dori, fără a plăti vreo despăgubire. Iar dacă va fi dat afară, înainte de expirarea contractului de 9 luni, Becali e obligat să-i dea 500.000 de euro! 

După ce şi-a negociat contractul „la sânge“, Iordănescu (foto) s-a prezentat, ieri, la baza de la Berceni şi a condus antrenamentul. Astăzi, urmează să fie prezentat în cadrul unei conferinţe. 

Iordanescu

„Deja încep să pierd bani“

Mulţumit după schimbarea lui Dinu Todoran (va fi trimis la echipa a doua) cu Edward Iordănescu, Gigi Becali şi-a explicat decizia.

„Mai jos de atât nu se poate. Să te bată Rapidul din Divizia B, nu se poate. De asta am luat hotărârea, s-a ajuns prea jos. La mine e numai cu banii, deja încep să pierd bani. Până acum, nu era problemă, acum încep să pierd. Dacă de la 10 milioane, am cerut pe Moruţan 3 şi nu dă nimeni! Ce înseamnă asta? Mi-am dat seama că trebuie să încerc şi altceva“, şi-a început Becali discursul, la Digi Sport.

Patronul FCSB a promis, ca în multe alte rânduri, că îşi va reduce drastic apariţiile media, odată cu instalarea lui Edward Iordănescu în funcţia de antrenor. „De ce toată ziua stau la televizor? Ce să caut toată ziua la TV, la 64 de ani? Nimeni nu vorbeşte ca mine, toată ziua. Ia, la revedere! Dacă mă mai sunaţi, vă zic: «Bă, aveţi ceva la cap? Sunaţi-l pe Edi». Glumesc. Dar mi-a zis Edi: «Vorbesc cu dumneata, luni, despre ce s-a jucat, ce s-a întâmplat, dar, de marţi, nu mai vorbim». Eu trebuie să-i plătesc 500.000 de euro, dacă îl dau afară. El poate pleca gratis, dacă eu vorbesc despre el la televizor. Are opţiune în contract să plece, fără probleme, dacă îl deranjează ce fac eu“, a continuat Becali.

Acesta a admis că urmează o perioadă dificilă pentru el, însă a fost forţat să facă acest compromis, lăsând echipa pe mâna antrenorului: „O să am o experienţă de 9 luni, şi, dacă nu iese treaba, sunt 9 luni, ce mare lucru? Poate ia campionatul, poate merge în Liga Campionilor, sunt nebun să mă mai bag? Poate aveţi dreptate şi voi (n.r. - presa). Dacă 100 de oameni spun că eşti beat, atunci da, mă, poate eşti, atunci dormi. Şi atunci, ia stai, mă, de ce sunt eu încăpăţânat? Poate greşesc, poate aşa e“.

Debutul lui Edward Iordănescu pe banca FCSB-ului va avea loc, luni (ora 21.30), într-o partidă din etapa a 6-a, acasă, cu Sepsi.

20.000 de euro pe lună va fi salariul lui Edward Iordănescu, la FCSB. Prima pentru câştigarea titlului: 100.000 de euro.  

Încasările FCSB din ultima perioadă

*Eliminare în turul II preliminar Conference League: 350.000

*Contracte de sponsorizare (pentru un an întreg): 4.000.000

*Drepturile TV pentru locul 2 din sezonul trecut: 3.500.000

*Sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite