Becali, blestemul Stelei: latifundiarul a revenit pe stadion după doi ani într-un eşec istoric cu Petrolul. Ce a făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul roş-albaştrilor a asistat din tribune la un joc, în premieră, după acel 2-5 dezgustător cu Viitorul, în Ghencea, la 19 mai 2013. Prezenţa sa pe „Arena Naţională“ n-a fost însă de bun augur pentru Steaua. Ba din contra!

Steaua a eliminat Petrolul din semifinalele Cupei României, însă acum va tremura pentru câştigarea titlului tocmai din cauza prahovenilor. În ultimul meci al etapei cu numărul 25, ploieştenii s-au impus în faţa Stelei, scor 1-0, la capătul unui meci echilibrat în prima repriză şi dominat de Steaua după pauză.

După un 0-0 la pauză, steliştii au ieşit din cabine hotărâţi să tranşeze jocul. Au reuşit să controleze meciul, Petrolul neavând aproape nicio ocazie, însă cea mai mare şansă de gol pentru Steaua a venit abia în minutul 87, atunci când Stanciu a trimis pe lângă poartă, după ce Pecanha şi Satli s-au încurcat reciproc.

Bucureştenii au încercat cu disperare să ia toate punctele, s-au aruncat orbeşte în atac, iar preţul l-au plătit în minutul 90. Kronaveter, introdus în minutul 82, l-a făcut invizibil pe Varela la mijlocul terenului, apoi l-a servit excelent pe Nepomuceno, intrat în minutul 61, iar acesta a făcut o cursă pe „bulevardul“ de pe partea dreapta, iar apoi l-a executat pe Arlauskis.

Petrolul a învins Steaua, la Bucureşti, în premieră, după 1999 (atunci s-a impus cu 4-1 în Ghencea) şi i-a făcut antrenorului Mircea Rednic cadoul perfect în ziua în care acesta a împlinit 53 de ani.

Rezultatul relansează lupta pentru titlu, în condiţiile în care, după victoria celor de la ASA Târgu-Mureş în Giuleşti şi înfrângerea Stelei diferenţa de puncte s-a redus la doar patru. Cele două formaţii se vor întâlni, la Bucureşti, peste patru etape. De partea cealaltă, prahovenii au revenit pe podium, având 46 de puncte, cu unul mai mult decât CS U Craiova.

Becali a plecat în tăcere

Atunci când şi-a făcut prezenţa pe stadion, Gigi Becali a spus atât: „ La fotbal doar dau bani şi fac rugăciuni. Nu mai vorbesc. Poate, dacă o să fie nevoie vreodată, să apărăm ceva, atunci se poate, în condiţii excepţionale“.

La plecare, latifundiarul a fost asaltat de ziarişti, însă a trecut printre ei în tăcere, s-a suit în maşină şi a plecat. Ceea ce pe vremuri, înainte de intrarea sa în închisoare, părea de neconceput, mai ales după o înfrângere a Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite