„Bătrâna Doamnă“, seducătoare în Ligă: Jucătorii şi antrenorul lui Juventus au povestit ce s-a petrecut în vestiarul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juventus a pornit în returul cu Tottenham, având a doua şansă la calificare. După primele 45 de minute la Londra, italienii păreau şi mai înghesuiţi în corzi. La final însă, au celebrat calificarea în sferturi, iar visul lui Gianluigi Buffon rămâne în viaţă.

La 40 de ani, Buffon a ratat Mondialul din 2018, însă poate câştiga, în premieră, Liga Campionilor!

La Londra, pe „Wembley“, returul dintre Tottenham şi Juventus a pornit de la scorul de 2-2, iar la ce s-a jucat în prima repriză, probabil, fanii englezilor erau cu gândul la tragerea la sorţi pentru sferturi. 

Gazdele au dominat, au deschis scorul prin Son Heung-Min (39) şi au şi fost ajutaţi de arbitrul polonez, Szymon Marciniak, cel care le-a refuzat italienilor un penalty clar. Având două goluri înscrise în deplasare în prima manşă şi 1-0 pe tabelă după primele 45 de minute din retur, Tottenham avea calificarea în mână.

Două goluri în trei minute 

A urmat însă o a doua repriză electrizantă în care Juventus, cu două finale jucate în ultimele trei sezoane de Ligă, şi-a arătat clasa. Higuain a egalat (64), iar după alte trei minute, Dybala a punctat pentru 2-1 (67)! De aici până la final, a urmat un asediu la poarta lui Buffon. Englezii au atacat în valuri, au „bombardat“ buturile apărate de goalkeeperul de 40 de ani, au cerut şi un penalty la Chiellini, însă „zidul“ italian a rezistat.

Greşeală uriaşă în minutul 89 

Spre norocul brigăzii din Polonia, care a comis-o în prima repriză la penalty-ul neacordat pentru Juventus, o altă greşeală de a lor n-a influenţat soarta calificării. 

În minutul 89, Kane, aflat într-un ofsaid evident, a trimis în bară, fără ca tuşierul să ridice fanionul! Mingea s-a plimbat pe linia porţii, înainte de a fi respinsă de Barzagli. Dacă Tottenham ar fi marcat şi ar fi trimis meciul în prelungiri, cu siguranţă, italienii aveau motive pentru a „crucifica“ prestaţia arbitrilor. Aşa însă, s-a terminat 2-1 pentru Juventus, care merge în următoarea fază a competiţiei.

Italienii au explicat secretul revenirii

După meci, jucătorii şi oficialii celor de la Juve au dezvăluit ce s-a întâmplat în vestiarul lor la pauză, atunci când Tottenham era calificată.

„Am crezut în victorie. Ne-am spus că trebuie să rămânem calmi şi ocaziile vor apărea cu siguranţă. Am reuşit!“, a declarat Chiellini. „Am jucat prost mai mult de o oră şi apoi am întors totul cu două goluri. Suntem norocoşi, dar cred că meriţi să ai noroc, atunci când eşti gata de luptă şi de sacrificiu, aşa cum am fost noi în această seară“, a completat Barzagli.

Iar antrenorul Allegri a dezvăluit cum a întors soarta calificării prin schimbările făcute: „În repriza a doua, m-am gândit că avem nevoie de prospeţime pe flancuri, astfel că i-am introdus pe Asamoah şi pe Lichtsteiner. Mă bucur că aceste schimbări au dat rezultate. Acest grup de jucători merită felicitări. Sunt mândru că îi antrenez“.

Soarta meciului s-a întors nedrept în favoarea lui Juventus. Mai mult de 70 de minute, Tottenham a fost echipa mai bună. Apoi, am plătit pentru lipsa de experienţă şi de concentrare. Mauricio Pochettino antrenor Tottenham  

Liga Campionilor, optimi, retur


Marţi


PSG - Real Madrid 1-2 (1-3 în tur)

Liverpool - FC Porto 0-0 (5-0)

Miercuri

Tottenham - Juventus 1-2 (2-2)

Man. City - FC Basel 1-2 (4-0)

13 martie

AS Roma - Şahtior Doneţk (1-2)

Man. United - Sevilla (0-0)

14 martie

Beşiktaş - Bayern Munchen (0-5)

Barcelona - Chelsea (1-1)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite