Liga Europa / Basel-Chelsea 1-2 / Se vede finala de la Amsterdam pentru echipa lui Benitez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, pe "St. Jakob-Park", Chelsea s-a impus la Basel, 2-1, în prima manşă a semifinalelor Ligii Europa, şi a luat o opţiune serioasă la calificarea în ultimul act al competiţiei. Moses a deschis scorul, gazdele au egalat pe final, dintr-un penalty inventat, dar Luiz a dat lovitura la ultima fază a meciului!

Până aseară, doar CFR Cluj câştigase în Elveţia, pe "St. Jakob-Park", în acest sezon european, dar în play-off-ul Ligii Campionilor (2-1). 

Între timp, Basel a ajuns până în semifinalele Ligii Europa, a avut adversari precum Dnipro, Zenit sau Tottenham, dar nimeni nu i-a mai învins pe elveţieni în propriul fief (se adunaseră opt meciuri, cu şase victorii). A făcut-o Chelsea, la capătul unui meci pe care "albaştrii" l-au controlat de la capăt la coadă. 

Gruparea care a eliminat-o pe Steaua în optimile Ligii Europa a deschis scorul în minutul 12. Lampard a executat perfect un corner, iar balonul reluat cu capul de Ivanovici l-a atins şi pe Moses şi a intrat în plasă. 1-0 pentru Chelsea, care apoi a controlat partida destul de economicos, preferând să ridice piciorul de pe acceleraţie şi să se apere perfect. 

Hazard a irosit o ocazie uriaşă, Torres a trimis balonul în bară, dar cu trei minute înainte de final, centralul ceh Kralovec a inventat un penalty, transformat de Schar. 

Faza a avut darul de a-i enerva la culme pe "albaştri", care s-au aruncat în atac şi au reuşit să revină în avantaj pe tabelă. După o ocazie uriaşă a lui Terry, cap din 5 metri, după un corner, parat de Sommer, Luiz a executat bine o lovitură liberă şi l-a învins pe golakeeper-ul elveţian. 2-1 pentru Chelsea, în minutul 90+4! Returul de pe "Stamford Bridge" pare o formalitate pentru echipa lui Benitez. 

În manşa tur a celeilalte semifinale, Fenerbahce s-a impus la limită în faţa Benficăi, scor 1-0.

Returul ambelor partide se dispută pe 2 mai. Finala e programată la Amsterdam, pe 15 mai. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite