Baschet: Mediaş a învins campioana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Devin Mitchell a marcat 17 puncte
Devin Mitchell a marcat 17 puncte

Gaz Metan Mediaş a învins aseară pe teren propriu, scor 77-69, campioana României Asesoft Ploieşti, în derbiul etapei a 22-a din Divizia A la baschet masculin. La Mediaş a debutat şi noua achiziţie a echipei, pivotul de 2,21m Ionuţ Drăguşin, sosit de la BCM Piteşti

Medieşenii au debutat fulminant în meci, conducând după primul sfert cu 32-12 în special datorită evoluţiei în defensivă. Jocul exact în apărare le-au oferit acestora posibilitatea de a înscrie coşuri uşoare în urma unor atacuri rapide sau a contraatacurilor. Gazdele au reuşit un parţia de 19-4 în ultimele patru minute ale sfertului şi de acolo nu au mai privit înapoi.

Asesoft a reuşit să-şi mai revină după cele opt mingi pierdute în primul sfert şi a echilibrat disputa pe parcursul următoarelor două sferturi. Burlacu şi Szijarto au contribuit la un forcing de 12-0 al ploieştenilor în sfertul al doilea, cu care au redus diferenţa la 39-26.

Gazdele au cedat iniţiativa după pauza mare şi prahovenii au reuşit să se apropie la 11 puncte diferenţă înaintea sfertului decisiv, scor 58-47, pentru ca apoi diferenţa să scadă la doar patru puncte, 64-60 pentru gazde când mai erau patru minute şi jumătate de joc. Mediaşul a rezistat pe final pentru a obţine cea de-a 18-a victorie în acest sezon.

Devin Mitchell a fost principalul marcator pentru gazde cu 17 puncte iar Titus Nicoară a avut o evoluţie de excepţie încheiată cu 11 puncte, 16 recuperări, 3 pase decisive şi 2 intercepţii pentru cel mai mare index al eficienţei în acest meci, 28.

Burleson a fost principalul realizator pentru oaspeţi cu 21 de puncte şi 5 intercepţii, Szijarto a contribuit cu 12 puncte în timp ce Cătălin Burlacu a marcat 11 puncte şi a totalizat 7 recuperări.

La Gaz Metan a debutat şi noua achiziţie a clubului, pivotul de 2,21 m Ionuţ Drăguşin, care a sosit de la BCM Piteşti, fiind ultima schimbare de lot la care echipa din judeţul Sibiu avea dreptul în acest sezon. Drăguşin a evoluat 9 minute reuşind 2 puncte şi o recuperare.

Vezi aici rezultatele complete ale etapei a 22-a şi clasamentul la zi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite