Baschet: Ghetele săritoare, interzise de NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asemeni celebrului „profesor distrat" din clasica comedie cu acelaşi nume, doi fraţi din Los Angeles au produs „ghetele săritoare". Dar NBA, liga profesionistă nord-americană de baschet, le-a interzis jucătorilor să poarte acest nou model, despre care compania producătoare spune că îmbunătăţeşte detenta.

„Sub incidenţa reglementărilor ligii, jucătorii nu pot purta în timpul unui joc niciun model de gheata care creează un avantaj necuvenit", se arată într-un comunicat al ligii.

Noul model de ghete este produs de Athletic Propulsion Labs, o companie din Los Angeles, înfiinţată de doi fraţi gemeni, Adam şi Ryan Goldston, foşti jucători de baschet la Universitatea South California. Denumit „Concept 1", modelul este comercializat pentru suma de 300 de dolari.

Cei doi fraţi gemeni susţin că mai mulţi jucători din NBA, incluzând aproape 30 la sută dintre debutanţii din acest sezon, îşi manifestaseră interesul pentru acest nou model.

Este pentru prima oară în istoria ligii când NBA interzice un model de ghete pe motiv de "avantaj necuvenit". Această decizie vine la 25 de ani după ce liga a luat o altă decizie istorică, aceea de a interzice primul model de ghete Nike Air Jordan pentru simplul motiv că erau prea colorate în comparaţie cu reglementările de atunci ale ligii. Deşi de-a lungul anilor fiecare model lansat de companiile producătoare de încălţăminte sportivă şi-a bazat campaniile de publicitate pe anumite "avantaje" tehnologice, NBA nu a luat vreo decizie asemănătoare cu cea referitoare la Concept1.

Profesorul distrat, inventatorul pantofilor zburători
Ghetele de baschet care te fac să sari până în tavan au făcut subiectul unei savuroase comedii clasice, produsă de cei de la studiourile Walt Disney în 1961, „Profesorul distrat".

În încercarea de a-şi salva şcoala de la desfiinţare, profesorul lucrează la dezvoltarea unei noi surse de energie. Rezultatul este un material cu proprietăţi incredibile, denumit „flubber", pe care profesorul îl aplică pe tălpile de la pantofii baschetbaliştilor din echipa şcolii, pentru ca aceştia să-şi învingă marii rivali. Filmul a avut şi un remake, „Flubber", cu Robin Williams în rolul principal, care însă a fost mai puţin apreciat decât originalul.

Iată secvenţe din „Profesorul distrat":

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite