Barty o bate pe Pliskova în finala de la Miami, Halep profită şi va urca, de luni, pe locul 2 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Asleigh Barty a cîştigat turneul de category Premier Mandatoy de la Miami, după ce a trecut în finală de Karolina Plsikova, scor 7-6 (1), 6-3.

În urma acestui rezultat, Simona Halep va urca începând de luni pe locul 2 WTA. În cazul în care Karolina Pliskova şi-ar fi adjudecat trofeul la Miami ar fi trecut pe poziţia secundă în topul mondial iar Halep ar fi rămas pe 3. â

Începutul meciului i-a aparţinut jucătoarei din Cehia. A avut 3-1, dar Barty a schimbat abordarea tactică, a recuperat deficitul de un break şi -a ajuns la tie-break, pe care şi la adjudecat fără emoţii. 

Setul secund a fost controlat tot de jucătoarea din Australia, care a făcut repede un break şi pe care l-a menţinut până la final, impunându-se cu 6-3.

Începând de luni, Naomi Osaka se va menţine pe primul loc în clasamentul WTA, cu 6.021 de puncte. Simona Halep urcă o poziţie, cu 5.782 de puncte, în timp ce Petra Kvitova va fi pe locul 3, cu 5.645. Pliskova va urca 3 locuri, până pe poziţia patru, cu 5.580 puncte. În cazul în care ar fi câştigat finala cu Barty, Karolina ar fi ajuns la 5.930 de puncte şi ar fi ajuns pe poziţia secundă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite