Barcelona, zguduită: Messi, lăsat în afara lotului! Explicaţia oficială e una bizară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi traversează un sezon slab, la fel ca întreaga echipă a Barcelonei
Lionel Messi traversează un sezon slab, la fel ca întreaga echipă a Barcelonei

Formaţia catalană l-a păstrat pe starul argentinian şi pentru acest sezon, însă „mariajul“ pare că nu mai funcţionează deloc. Deocamdată, se încearcă muşamalizarea tensiunilor.

Lionel Messi (33 de ani) a „citit“ bine ce urma să se întâmple la Barcelona: încă un sezon cenuşiu! 

Dovadă şi cum stă echipa, în acest moment, în campionat: locul 12 din 20, cu doar 11 puncte strânse în opt meciuri. Foarte departe de liderul Sociedad (10 meciuri, 23 de puncte). Şi chiar şi cu mult în spatele rivalei Real Madrid, care nici ea nu se simte prea bine (locul 4 cu 17 puncte din nouă meciuri).

Sâmbătă, Barcelona a pierdut din nou: 0-1 cu Atletico Madrid. Adică, o echipă lipsită de golgheterul ei, Luis Suarez (are COVID-19), atacant aruncat în vară de Barcelona. Iar asta în ciuda opoziţiei lui Messi! Atunci însă, antrenorul Ronald Koeman a avut ultimul cuvânt. Şi se poate spune că, renunţând la Suarez, a pornit cu stângul în relaţia cu Messi. Şi, între timp, situaţia nu s-a îmbunătăţit. Ba din contra! 

Pe fondul rezultatelor slabe şi a prestaţiilor şterse pe care le-a avut şi Messi (are doar 3 goluri în campionat!), Koeman, mai întâi, l-a lăsat pe bancă pe Leo într-o partidă cu Betis, câştigată cu 5-2. Când a intrat pe teren, în minutul 46, Messi a marcat de două ori şi a oferit şi o pasă decisivă.

După acest episod, argentinianul a plecat la naţională şi, la revenire, a fost integralist cu Atletico Madrid. Eşecul suferit sâmbătă însă a inflamat spiritele la club. Drept urmare, într-o mutare la care nu se aştepta nimeni, Koeman l-a lăsat pe Messi în afara lotului pentru deplasarea din Liga Campionilor! Marţi, de la ora 22.00, Barcelona va juca la Kiev, cu Dinamo, formaţie antrenată de Mircea Lucescu.

„Am decis să-l lăsăm să se odihnească, pentru că situaţia din Liga Campionilor e bună. Şi el (n.r. - Messi), dar şi De Jong lipsesc acum. Au jucat multe partide“, a spus Ronald Koeman. 

Explicaţia sa e însă una extrem de bizară, având în vedere că Messi joacă la foc automat în fiecare sezon şi nu prea e adeptul meciurilor ratate pe motiv că ar fi prea obosit. Aşadar, rămâne de văzut cum va reacţiona argentinianul despre care s-a spus că poate semna, încă din iarnă, cu Manchester City, pentru a face pasul spre Premier League din vara anului viitor.

CITEŞTE ŞI:

Messi, distrus în presa franceză: Un impresar a explicat ce face Leo la Barcelona

Messi, cinci condiţii pentru a rămâne la Barcelona: Jurnaliştii au publicat lista

Liga Campionilor, grupa G, etapa a 4-a

Marţi

Juventus - Ferencvaros 22.00

Dinamo Kiev - Barcelona 22.00

Clasament

1. Barcelona 9 puncte

2. Juventus 6p

3. Dinamo Kiev 1p

4. Ferencvaros 1p

*Primele două clasate ajung în optimi, iar locul 3 merge în 16-imile Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite