Barcelona, viitor încert: secundul secundului îl va antrena pe Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jordi Roura (stânga) va fi interimar în absenţa lui Tito Vilanova (dreapta). FOTO: Reuters
Jordi Roura (stânga) va fi interimar în absenţa lui Tito Vilanova (dreapta). FOTO: Reuters

Tito Vilanova s-a operat, ieri, după ce cancerul i-a recidivat. Fostul colaborator al lui Pep Guardiola va sta departe de fotbal timp de şase săptămâni, perioadă în care asistentul său, Jordi Roura, va fi interimar.

Tito Vilanova a reuşit cel mai bun start de sezon din istoria Barcelonei, Messi a doborât record după record în ultimele săptămâni, însă catalanii vor avea parte de Sărbători cu multe semne de întrebare în privinţa viitorului.

Duminică, Vilanova a acordat un interviu despre modul în care a învins cancerul, în speranţa că îi va încuraja şi pe alţii care se confruntă cu probleme medicale similare. La trei zile distanţă, după un control, tehnicianul de 44 de ani a aflat că medicii au detectat o extensie a tumorii care fusese extirpată la glanda parotidă. 

Verdictul? Operaţie de urgenţă, care a avut loc ieri, o perioadă de internare în spital de maximum patru zile, după care şase săptămâni în care Vilanova va urma şedinţe de chimioterapie şi de radioterapie.

Mesaj de la Mourinho

Imediat, au curs mesaje de încurajare din lumea fotbalului, inclusiv din partea clubului Real Madrid, dar şi din partea antrenorului Jose Mourinho. Vilanova n-a mai condus antrenamentul de miercuri seară, însă s-a prezentat pe teren şi le-a explicat jucătorilor situaţia sa. „Staţi liniştiţi, nu e ceva foarte grav. Faţă de data trecută, partea afectată e mult mai mică şi într-un loc unde se poate ajunge mai uşor. După operaţie, voi reveni din nou lângă voi“, le-a transmis tehnicianul elevilor săi.

Roura prinde un singur meci important

Barcelona n-a comentat zvonurile privind revenirea lui Pep Guardiola şi a anunţat că, în absenţa lui Vilanova, secundul său, Jordi Roura, va conduce echipa din postura de interimar. 

Roura (45 de ani) a fost inclusiv în stafful lui Guardiola şi a fost format de „La Masia“, celebra academie de fotbal a catalanilor. Din cauza unei accidentări, a trebuit să-şi încheie cariera de fotbalist la doar 22 de ani. 

Cum Vilanova va reveni pe bancă, teoretic, la începutul lunii februarie, Roura nu prinde decât un singur meci important ca interimar, cel cu Malaga (locul 4), din campionat.

Ce meciuri va rata Vilanova

*22 decembrie: Valladolid – Barcelona 

*6 ianuarie: Barcelona – Espanyol 

*10 ianuarie: Barcelona – Cordoba* 

*13 ianuarie: Malaga – Barcelona

*19 ianuarie: Sociedad – Barcelona 

*27 ianuarie: Barcelona - Osasuna

*Cupa Spaniei

2

copii are Tito Vilanova, un băiat şi o fată. Fiul său, în vârstă de 14 ani, e junior la şcoala Barcelonei, „La Masia“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite