Barcelona, prăbuşire zgomotoasă: Cum a fost catalogată echipa în presa catalană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a marcat şi în meciul cu Levante, dar Barcelona a ratat victoria
Messi a marcat şi în meciul cu Levante, dar Barcelona a ratat victoria

Catalanii au luat Cupa Spaniei, la mijlocul lunii aprilie, şi, până acum o săptămână, erau în cărţi pentru realizarea eventului. După ultimele rezultate însă, şi-au „dinamitat“ şansele la locul 1, în campionat.

Lionel Messi (33 de ani) a ştiut de ce ar fi momentul oportun să plece de la Barcelona, în vara anului trecut. Echipa catalană e în cădere liberă, iar rezultatele confirmă această realitate.

Cândva, Barcelona avea un „aspirator de trofee“. În ultimii doi ani însă, bilanţul clubului vorbeşte de la sine: un titlu cucerit în 2019, plus o Cupă a Spaniei luată acum, în aprilie. Şi cam atât! Iar căderea echipei se vede nu doar pe plan intern, ci şi în Europa. În ultimele trei stagiuni, Barcelona a avut rezultate tot mai slabe în Liga Campionilor:

*2020-2021 - Eliminare în optimi

*2019-2020 - Eliminare sferturi

*2018-2019 - Eliminare în semifinale

În acest sezon, dezamăgirea din Ligă ar fi fost ştearsă, cât de cât, dacă echipa s-ar fi revanşat măcar în competiţiile interne din Spania. Şi, la un moment dat, perspectivele erau bune. Messi şi colegii săi au luat cupa, după un 4-0 categoric cu Bilbao, în ultimul act. Iar până acum o săptămână, echipa era în cărţi pentru câştigarea campionatului. Apoi însă, s-au ratat două şanse imense! 

Mai întâi, a fost remiza albă de pe „Camp Nou“, cu liderul Atletico Madrid. Iar marţi seară, a venit un rezultat groaznic: 3-3, cu Levante, în deplasare. A fost un egal cu gust de înfrângere din mai multe motive. Pe lângă faptul că Levante e o formaţie mediocră, de locul 13 în acest moment, a şocat faptul că Barcelona a „reuşit“ să rateze victoria, după ce a avut 2-0 la pauză (Messi 25, Pedri 34) şi 3-2, în minutul 64, după golul lui Dembele. Leon a stabilit însă scorul final, 3-3, prin reuşita sa din minutul 83. 

„O echipă fără caracter“

Pasul greşit făcut de echipa lui Ronald Koeman a fost taxat de presa catalană. Iată cele mai dure reacţii:

*„Mundo Deportivo“: Punct final! O echipă a Barcelonei fără caracter aruncă La Liga. O a doua repriză dezastruoasă spulberă speranţele luptei pentru titlu, dacă nu apare un miracol.

*Sport.es: Barcelona îşi pierde puţinele opţiuni de a câştiga titlul, după nefericitul egal pe terenul lui Levante.

*Rac1: Prestaţia echipei e inadmisibilă, e intolerabilă şi vor fi consecinţe.

Rivalele din Madrid, favorite la titlu

De acum, e clar că Atletico Madrid şi Real Madrid au cele mai mari şanse la câştigarea campionatului. Atletico a jucat, aseară, şi a învins în meciul cu Real Sociedad de pe teren propriu, scor 2-1. Iar Real va întâlni, astăzi, Granada, în deplasare, de la ora 23.00 (Digi Sport). Iată cu cine mai au de jucat cele trei pretendente la titlu, în cele două runde de final:

*Atletico Madrid: Osasuna (16 mai, acasă), Valladolid (23 mai, deplasare)

*Real Madrid: Bilbao (16 mai, deplasare), Villarreal (23 mai, acasă)

*Barcelona: Celta Vigo (16 mai, acasă), Eibar (23 mai, deplasare)

La Liga, Top 5

1. Atl. Madrid 80 de puncte (36 de meciuri)

2. Barcelona 76p (36 de meciuri)

3. Real Madrid 75p (35 de meciuri)

4. Sevilla 71p (35 de meciuri)

5. Sociedad 56p (36 de meciuri)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite