Barcelona, liber la transferuri. Deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul de Disciplină al FIFA a decis la începutul lunii aprilie să-i interzică Barcelonei dreptul de a efectua transferuri, în următoarele 14 luni, din cauza faptului că clubul catalan ar fi încălcat legislaţia de transferuri în cazul jucătorilor minori. Astăzi, Barcelona a primit însă o veste bună.

Catalanii au depus apel la decizia Comitetului de Disciplină al FIFA şi au cerut suspendarea aplicării acestei hotărâri. Şi au avut câştigat de cauză. 

„Complexitatea problemei, apropierea perioadei de transferuri, 1 iulie, dar şi faptul că la Comisia de Apel nu s-ar putea lua o decizie în timp util pentru ca un eventual apel al Barcelonei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să poată fi analizat înainte de startul perioadei de transferuri, au constituit motivele pentru care verdictul Comisiei de Disciplină a fost suspendat", a anunţat Comisia de Apel al FIFA, într-un comunicat. 

N-a fost anunţată pe ce perioadă va fi suspendată această intericţie, dar e clar că Barcelona va putea face transferuri, cel puţin în această vară, când se va despărţi de căpitanul Puyol şi de portarul Victor Valdes.

La începutul lunii apriliei, FC Barcelona a primit interdicţie la transferuri pe următoarele 14 luni, după ce FIFA a descoperit nereguli mari la transferul unor fotbalişti minori din străinătate, care au fost aduşi la celebra „La Masia", academia clubului. 

Clubul a primit atunci şi o amendă de 450.000 de franci elveţieni şi avea termen de 90 de zile pentru a rezolva problemele existente în acest sector. 

Barcelona s-a înţeles cu portarul Marc ter Stegen (21 de ani), pe finalul de contract cu Borussia Monchengladbach, şi cu tânărul mijlocaş ofensiv de la Dinamo Zagreb, Alen Halilovic (17 ani), dar realizarea cele două transferuri era ameninţată de decizia Comisiei de Disciplină a FIFA. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite