Barcelona, într-o cursă „nebună“ de la 0-3 la 3-0!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza grevei aeriene din Spania, catalanii au fost la un pas de a pierde la „masa verde“ meciul cu Osasuna. După o deplasare contracronometru, cu trenul şi cu autocarul, delegaţia Barcelonei a ajuns la timp la Pamplona, impunându‑se fără probleme cu 3-0.

La cinci zile după „mâna" de goluri dată rivalilor de la Real Madrid, Messi şi compania au ţinut din nou întreaga lume cu sufletul la gură. De această dată prin evenimentele din afara terenului, victoria la diferenţă de trei goluri obţinută cu Osasuna fiind una logică.

Mai puţin logic a fost însă felul în care catalanii s-au deplasat la meci. Totul a pornit de la greva controlorilor de trafic aerian care a paralizat sâmbătă Spania. Întreaga dimineaţă, delegaţia Barcelonei a primit garanţii că va putea ajunge la Pamplona pe calea aerului. Nu s-a întâmplat aşa, iar până la haos n-a fost decât un pas.

Cronologia unei zile „nebune" pentru BarÇa

10.30 Ora la care era programată cursa aeriană a Barcelonei spre Pamplona.

13.20 Guvernul spaniol declară stare de alarmă. La Stadionul „Camp Nou", jucătorii şi stafful tehnic al Barcelonei aşteaptă luarea unei decizii.

14.25 Federaţia spaniolă şi FC Barcelona ajung la un acord, de principiu, ca meciul să fie amânat pentru duminică, la ora 18.00.

14.32 Catalanii anunţă că vor face deplasarea la Pamplona sâmbătă seară, de la ora 18.00, cu trenul. Jucătorii pleacă liniştiţi de la stadion spre case în maşinile personale.

16.00 Presiunea mediatică de la Madrid şi refuzul Osasunei de a juca duminică îi determină pe oficialii federaţiei s-o dea la întors: FC Barcelona e anunţată că meciul se va juca sâmbătă, de la ora 21.00, conform programului. În caz contrar, a fost ameninţată că va pierde la „masa verde" cu 3-0. Astfel, jucătorii Barcelonei sunt anunţaţi să se prezinte de urgenţă la Gara Sants, cu o oră mai devreme decât era prevăzut iniţial.

17.00 Cu un tren de mare viteză, „extratereştii" pleacă spre Zaragoza. Pedro şi Xavi au ajuns la gară pe ultima sută de metri, fiind la un pas de a pierde trenul.

18.52 Într-un vagon special, supravegheat de forţele de ordine, delegaţia Barcelonei ajunge la Zaragoza şi se îmbarcă într-un autocar pentru a-şi continua drumul spre Pamplona.

20.50 Barcelona intră în oraşul Pamplona. Distanţa de 181 de kilometri a fost parcursă într-un timp-record de şoferul autocarului.

21.05 Jucătorii Barçei ajung la Stadionul „Reyno de Navarra". La intrare, ultimii 50 de metri au fost parcurşi în aproximativ zece minute, din cauza mulţimii de fani ai gazdelor care aşteptau autocarul. „Dacă am ajuns târziu, a fost din cauza poliţiei", a spus, la final, Pep Guardiola, antrenorul Barcelonei.

21.50 Începe meciul, cu 50 de minute întârziere, deşi regulamentul spune că întârzierea maximă admisă este de jumătate de oră. În raportul oficial, arbitrul întâlnirii s-a justificat spunând că ambele echipe au fost de acord ca ora de start să fie 21.45 pentru ca jucătorii Barcelonei să aibă timp de o scurtă încălzire.

23.35 Barcelona se impune cu 3-0, goluri Pedro şi Messi (2) şi se întoarce acasă. Cu avionul!

" Ni s-a întâmplat asta pentru că suntem dintr-o ţară numită Catalunia. Contăm puţin în toate domeniile. "
Josep Guardiola
antrenor FC Barcelona

" Este numai vina mea, pentru că am crezut în promisiunile federaţiei."
Sandro Rosell
preşedinte FC Barcelona

" Aş prefera să nu comentez. Există un regulament pentru mine şi altul pentru ceilalţi. "
Jose Mourinho
antrenor Real Madrid

Real Madrid, victorie cu scandal

Deşi avea mari probleme de efectiv, Real Madrid a reuşit să ţină pasul cu Barcelona şi să rămână la două puncte în spatele catalanilor. Contra Valenciei (2-0), golurile lui Cristiano Ronaldo au fost umbrite însă de cartonaşul roşu injust, pentru un henţ imaginar, acordat lui Albelda într-un moment în care scorul era egal, 0-0.

Opt minute mai târziu, a venit prima reuşită a lui Ronaldo. De altfel, Valencia a solicitat federaţiei spaniole anularea cartonaşului roşu primit de Albelda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite