Barça poate ajunge din nou regina lumii. A 12-a finală a Mondialului cluburilor se joacă duminică, de la 12.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără Messi şi Neymar, catalanii au trecut la pas de Guanghzou Evergrande şi pot deveni duminică prima echipă care câştigă de trei ori Campionatul Mondial al cluburilor, dacă vor învinge în finală campioana Americii de Sud, River Plate.

FC Barcelona s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor, după ce a învins, joi, la Yokohama, cu scorul de 3-0, echipa Guangzhou Evergrande, toate cele trei goluri fiind marcate de Luis Suarez. Campioana Spaniei a câştigat partida fără emoţii, chiar şi fără vedetele Lionel Messi şi Neymar. Argentinianul s-a confruntat cu o colică renală şi n-a reuşit să doarmă deloc în cursul nopţii de miercuri spre joi, în timp ce Neymar se află în recuperare după o leziune fibrilară. Barça va juca ultimul act duminică, de la 12.30, contra echipei River Plate din Argentina, deţinătoarea Cupei Libertadores. Sud-americanii s-au calificat în finală în urma victoriei la limită, cu scorul de 1-0, înregistrată în faţa formaţiei japoneze Sanfrecce Hiroshima, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Lucas Alario. Din anul 2000, de la prima ediţie desfăşurată sub egida FIFA, Campionatul Mondial al Cluburilor a fost câştigat doar de echipe din Europa sau America de Sud. Competiţia este considerată într-un fel o continuatoare a Cupei Intercontinentale, ce se juca în mod tradiţional între câştigătoarea Copei Libertadores de América şi cea a Ligii Campionilor. Ediţia din 2015 este abia a 12-a, întrucât, din diverse motive, turneul nu s-a disputat între 2001 şi 2004.

River Plate a învins-o pe Steaua în 1986 după un meci „cu cântec”

Adversara celor de la FC Barcelona, River Plate, are în palmares un singur trofeu al Cupei Intercontinentale. Obţinut la 14 decembrie 1986, la Tokyo, chiar împotriva Stelei. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Antonio Alzamendi în minutul 28, însă roş-albaştrii au marcat un gol perfect valabil în minutul 16, prin Miodrag Belodedici, reuşită anulată în mod eronat de către arbitru. „Am scăpat victoria printre degete, plus titlul de cel mai bun jucător al finalei. Asta însemna o maşină Toyota. Pe vremea aia conduceam o Dacie 1300. Îmi plăceau la nebunie maşinile şi mi-ar fi picat bine acel premiu. Eu am mai jucat o dată Cupa Intercontinentală cu Steaua Roşie, în 1991, contra lui Colo Colo. Am bătut atunci cu 3-0”, şi-a reamintit Belodedici.

Câştigătoarele FIFA Club World Cup

2000 - Corinthians Paulista (Brazilia)
2005 – São Paulo FC (Brazilia)
2006 – Internacional Porto Alegre (Brazilia)
2007 – AC Milan (Italia)
2008 – Manchester United (Anglia)
2009 – FC Barcelona (Spania)
2010 – Inter Milano (Italia)
2011 – FC Barcelona (Spania)
2012 – Corinthians Paulista (Brazilia)
2013 – Bayern München (Germania)
2014 – Real Madrid (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite