Banii arabilor fac minuni: PSG are un parcurs fabulos în Liga Campionilor, dar Europa se revoltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cavani - Neymar
Cavani - Neymar

Când au făcut transferurile uimitoare din vară, în frunte cu aducerea lui Neymar pentru 222 de milioane de euro, mulţi au spus că cei de la PSG au un singur obiectiv: câştigarea Ligii Campionilor.

Dacă el va fi îndeplinit, rămâne de văzut. Cert e că, în acest moment, gruparea pariziană are cel mai bun bilanţ din faza grupelor. După victoria de marţi cu Anderlecht, scor 5-0, trupa pregătită de Unai Emery a ajuns la cifre şi recorduri impresionante:

*Conduce grupa B cu patru victorii în patru meciuri şi un golaveraj de 17-0! Niciun alt club nu se poate mândri cu o astfel de linie de clasament. Francezii şi-au asigurat deja calificarea pentru următoarea fază.

*PSG devenit a 13-a echipă fără gol primit în primele patru etape din grupe. Precedenta echipă care a realizat aşa ceva a fost Real Madrid în sezonul 2015-2016, când a şi luat trofeul.

*Fundaşul stânga francez Kurzawa a marcat în minutele 52, 72 şi 78, devenind primul apărător cu un hattrick în Ligă.

*Cu o reuşită contra celor de la Anderlecht, Neymar a ajuns la 25 de goluri în 44 de prezenţe în cea mai tare competiţie intercluburi. E al treilea brazilian ca număr de goluri în Ligă, după Rivaldo (27) şi Kaka (30).

Românii, rezerve la cea mai slabă echipă

Dacă PSG străluceşte în faza grupelor, în schimb, Anderlecht e deziluzia competiţiei în acest sezon. Belgienii ocupă ultimul loc în grupa B, cu patru înfrângeri în patru meciuri şi un golaveraj groaznic: 0-15! Marţi, în eşecul de pe „Parc des Princes“ cu PSG, Stanciu şi Chipciu au început pe banca de rezerve. Primul a fost introdus abia în minutul 79, la 0-5, în timp ce Chipciu n-a fost folosit.

Aproape sigur, Stanciu va şi părăsi clubul în iarnă, transferul său fiind unul ratat pentru Anderlecht.

Cer excluderea PSG-ului!

Revenind la PSG, risipa de bani făcută de arabii din conducerea clubului a scandalizat rivalele din Europa. Parizienii sunt acuzaţi că ar fi încălcat regula fair-play-ului financiar impus de UEFA. Pe scurt, un club nu poate să aibă pierderi mai mari de cinci milioane de euro, atunci când trage linie după venituri şi cheltuieli. Şefii campionatului spaniol susţin că aşa ceva e imposibil în cazul PSG-ului.

„PSG n-ar avea ce să caute în Liga Campionilor. Dacă se descoperă în timpul sezonului că au făcut o fraudă de ce nu-i excluzi din competiţie? Un ciclist prins dopat e eliminat imediat din competiţie. Vom vedea dacă UEFA va lua măsuri până la finalul anului. Dacă nu va face asta vom face o plângere la Uniunea Europeană pentru că acest sistem nu poate continua“, a declarat Javier Tebas, preşedintele Ligii Profesioniste din Spania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite