Bănel şi-a uitat „tatăl“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoliţă ar putea ajunge în această iarnă în Azerbaidjan, unde este dorit de Mircea Rednic
Nicoliţă ar putea ajunge în această iarnă în Azerbaidjan, unde este dorit de Mircea Rednic

De mai bine de un an, fotbalistul e în relaţii reci cu părintele său spiritual, turcul Huseyin Tekinalp. Pe vremuri, singurul om căruia Bănel Nicoliţă îi zicea „tata“ era turcul Huseyin Tekinalp, mai ales că părintele său biologic pleca de acasă cu lunile.

Huseyin l-a adus la Dacia Unirea Brăila şi i-a dat de la încălţări şi haine până la maşină şi apartament, plus tone de alimente pentru cei de acasă. Totul pe când "Jardel" era un puşti amărât de 15 ani, căruia aproape nimeni nu-i prevedea un viitor strălucit în fotbal. De mai bine de un an, relaţiile dintre cei doi s-au răcit, iar turcul Tekinalp evită acum să mai vorbească despre cel pe care l-a tratat la un moment dat ca pe propriul copil. "Vă rog frumos, nu mă mai întrebaţi nimic de Bănel. E un fotbalist foarte mare acum, ce aş putea zice eu despre Bănel?! Întrebaţi-l pe Gigi Becali, e mult mai în măsură să vă răspundă. Nu ştiu dacă mai sunt «tata» pentru Bănel, dar el ştie unde să mă găsească, dacă vine în Brăila şi vrea să stăm de vorbă sau să bem un ceai. Vreţi să vorbim despre trecut? N-are rost, ştie toată Brăila şi toată România ce-am făcut eu pentru Bănel Nicoliţă", ne-a
spus Huseyin Tekinalp cu tristeţe în glas.

S-au certat de la bani

Motivul răcirii relaţiilor  dintre Bănel şi Huseyin e de ordin financiar. La 9 martie 2009, turcul Huseyin Tekinalp a depus la Tribunalul Brăila o adresă prin care solicita bani de la Bănel Nicoliţă.

Omul de afaceri susţinea că fotbalistul se afla în continuare sub contract cu una dintre firmele sale, Turk Rom San Brăila, şi că stelistul i-ar fi datorat suma de 900.000 de dolari, întrucât Bănel s-ar fi transferat la Steaua fără acordul său. „Înainte vorbeam mereu la telefon, dar pentru că în ultima vreme am insistat mai mult să discutăm pe această temă, de la un moment dat nu mi-a mai răspuns la telefon. Pentru «Jardel» eu aş renunţa la aceşti bani, ştiu că el este doar un copil şi că alţii sunt cei care decid pentru el, că îi este frică de ei, dar nu o să le permit lor să mă păcălească", explica turcul la acea vreme.

Acum, Huseyin Tekinalp susţine că a renunţat la demersurile sale legale tocmai pentru că n-a vrut să-i facă rău fotbalistului. „Am retras şi plângerea, nu mai am nicio pretenţie financiară. Important e să se concentreze la fotbal", ne-a declarat Tekinalp.

Cariera lui Bănel Nicoliţă

- În 1992, pe când avea 7 ani, s-a înscris la echipa de fotbal Unirea Făurei, dar neavând bani pentru a-şi face fotografie pentru legitimaţie a început să plângă, crezând că nu va fi primit la antrenamente.
- Tekinalp l-a remarcat pe Bănel la un meci din liga judeţeană. Nicoliţă a alergat de la o poartă la alta timp de 90 de minute, mai mult aiurea, dar l-a impresionat prin dăruire pe omul de afaceri.
- În vara lui 2004 a fost transferat de Poli Timişoara, sub formă de împrumut.
- În ianuarie 2005 a ajuns în Ghencea. Becali a susţinut ulterior că i-ar fi oferit în jur de 250.000 de dolari lui Tekinalp pentru ca acesta să-l lase pe Bănel la Steaua.
- Acum are un salariu anual de 180.000 de euro şi conduce un Audi Q7.

Nicoliţă: „E omul care m-a ajutat cel mai mult"

Mijlocaşul Stelei explica, în urmă cu doi ani, ce rol determinant a avut turcul Tekinalp (foto) în cariera sa. „A fost probabil omul care m-a ajutat cel mai mult atunci când mi-a fost foarte, foarte greu. A crezut enorm în mine, m-a încurajat tot timpul, m-a sprijinit. Un om deosebit, fără ajutorul material al dânsului nu ştiu ce m-aş fi făcut, nu cred că aş fi reuşit să fac nimic", a explicat Bănel despre cel care l-a adus la Dacia Unirea Brăila.

Meciul cu Liverpool, fără public?


Comisia de Disciplină a UEFA o va judeca astăzi pe Steaua, în urma incidentelor de la meciul cu Utrecht, din 4 noiembrie, când  arbitrul rus Stanislav Suhina a oprit partida timp de câteva minute, din cauza unor petarde şi torţe aruncate în teren de fanii de la cele două peluze. Conform unor surse de încredere de la forul european, Steaua va urma să dispute meciul cu Liverpool fără spectatori, având în vedere că gruparea din Ghencea este şi recidivistă. „Eu sper ca incidentele de la meciul cu Utrecht să nu fi fost totuşi atât de grave încât să se ajungă la sancţiuni drastice din partea UEFA, precum suspendarea terenului", a mărturisit directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan.

Pe internet se vând bilete
Suspendarea terenului Stelei la meciul cu Liverpool ar fi o grea lovitură pe care ar primi-o gruparea patronată de Gigi Becali, mai ales că în Ghencea s-a început deja, online, vânzarea tichetelor pentru meciul din 2 decembrie, la preţuri ce variază între 50 de lei (peluze) şi 250 de lei (fotolii).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite