Banciu, virulent după ce Hagi a refuzat naţionala: „E zero barat ca antrenor!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Banciu
Radu Banciu

Comentând subiectele zilei, în cadrul emisiunii „Notele lui Banciu“ de pe LookSport, omul de televiziune a avut o reacţie dură, atunci când a fost întrebat despre oferta primită de fostul decar al naţionalei de a-l înlocui pe Mirel Rădoi, în fruntea primei reprezentative.

Gheorghe Hagi (56 de ani) a tot insistat că are soluţia de a reconstrui echipa naţională, însă, pus în faţa unei oferte concrete, după ce a fost invitat la discuţii de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a spus un „Nu“ hotărât. 

Decizia fostului internaţional a surprins, mai ales pentru că el şi-a motivat decizia, spunând că e patron la Farul Constanţa! Doar că Hagi are acest statut, nu de azi, de ieri, ci de câţiva ani buni, de când acest club se numea Viitorul! În ciuda acestei situaţii, Hagi a lăsat mereu impresia că e dornic să revină pe banca naţionalei, însă nu e dorit de administraţia Burleanu.

Acum, când s-a văzut că, de fapt, Hagi nu-şi doreşte să preia echipa naţională, Radu Banciu a comentat această surpriză.

Ce a spus Radu Banciu?

*El (n.r. - Gheorghe Hagi) ar putea să-şi mai construiască puţin misterul ăsta, cariera lui de antrenor rămâne un mister, numai refuzând oferte. Niciodată acceptându-le. 

*Hagi, dacă acceptă o ofertă, este „mort“ pentru că el e zero barat ca antrenor. Eu nu pretind aici că Hagi s-a „luminat“ între timp şi că are nişte consilieri... Nu! El din prostie sau din orgoliu refuză. Dar asta este important de spus. Este singura variantă care îl poate avantaja. Pentru că refuzând, Hagi va rămâne mereu în actualitate. Tot timpul se va spune: „Şi dacă accepta... Hai să mai încercăm o dată“. 

*Rezultatele catastrofale vor continua, oamenii vor mai încerca la el pentru că are un nume. Dar Hagi este la pământ din punctul ăsta de vedere. Este ca şi cum te-ai duce la Lăcătuş, la Stoichiţă, la Gică Popescu. Ar fi o dramă absolută ca oamenii ăştia să se apuce să şi antreneze.

*Ne-am săturat de ei, fotbaliştii Generaţiei de Aur. Bun, a fost o generaţie, a trecut. I-am auzit vorbind, implicându-se... Ar trebui să o lase mai uşor şi să fie cum suntem noi, nişte chibiţi, să-şi dea cu părerea. Ăsta e rolul lor. Nu înseamnă că, dacă ai dat cu piciorul într-o minge şi ai avut un oarecare succes, că n-ai câştigat zece „Baloane de Aur“... Dacă Gică Popescu a avut succes, atunci Cruyff ce-a fost? 

*Timpul lor a trecut. Ei nu sunt nişte antrenori moderni, nişte personaje actuale în fotbal. Au trăit din fotbal, să fie sănătoşi. În orice caz, au câştigat mai mult decât meritau. În momentul de faţă, ei nu reprezintă nimic. Au un nume şi atât. Poţi să-i pui în ramă şi să te uiţi la rama respectivă. 

*Lumea trebuie să înţeleagă că lucrurile aşa stau. Nu este aici pe cum am vrea să fie. Sigur, ar fi fost minunat ca Hagi să fie cel mai mare antrenor din toate timpurile. Nu este, nici Maradona nu a fost. Era „bâtă“ ca antrenor. Exact soarta asta o are şi Hagi. I-aş da un 4, ca antrenor.

VEZI DISCURSUL LUI RADU BANCIU

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite