FOTO VIDEO Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur al anului 2014. Lista laureaţilor din gala de la Zürich

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo, câştigătorul Balonului de Aur din 2014 FOTO Michael Bucholzer/AFP
Cristiano Ronaldo, câştigătorul Balonului de Aur din 2014 FOTO Michael Bucholzer/AFP

Portughezul Cristiano Ronaldo a cucerit Balonul de Aur, după ce i-a învins pe portarul german Manuel Neuer şi atacantul argentinian Lionel Messi.

   

Câştigător Balonul de Aur: starul Realului, Ronaldo, a fost ales cel mai bun fotbalist al lumii în 2014. Cine a dat cel mai frumos gol al anului

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur, pentru a treia oară, la cei 29 de ani ai săi. Deţinătorul recordului continuă să fie Lionel Messi, cu patru astfel de trofee.

cristiano ronaldo FOTO fabrice coffrini/afp

Balonul de Aur din fotbalul feminin i-a fost acordat nemţoaicei Nadine Kessler. Pe postul de mijlocaşul ofensiv, jucătoarea în vârstă de 26 de ani a avut un sezon foarte bun alături de Wolfsburg, cu care a câştigat campionatul în primul eşalon german şi a adjudecat Champions League.

nadine kessler FOTO fabrice cofrini/afp

Golul anului este desemnat cel al lui James Rodríguez, care primeşte trofeul „Ferenc Puşkáş“. Golgheterul Campionatului Mondial din Brazilia a fost premiat pentru reuşita din optimile de finală, în care Columbia s-a impus în faţa celor de la Uruguay cu 2-0. 

james rodriguez FOTO olivier morin/afp

Antrenorul anului în fotbalul masculin: Joachim Löw. Selecţionerul Germaniei a fost cel care a condus echipa spre titlul de campioană mondială. 

balonul de aur FOTO fabrice cofrini/afp

Antrenorul anului în fotbalul feminin: Ralf Kellermann. Tehnicianul echipei Wolfsburg l-a comemorat pe fostul fotbalist Junior Malanda. În vârstă de 20 de ani, belgianul din lotul echipei masculine de la Wolfsburg a murit recent, în urma unui accident rutier. 

RALF KELLERMANN FOTO michael bucholzer/afp

Echipa anului 2014: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Sergio Ramos, David Luiz, Thiago Silva - Andres Iniésta, Toni Kroos, Ángel Di María - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Arjen Robben.

echipa anului 2014 balonul de aur

UPDATE Finaliştii pentru trofeul „Ferenc Puşkáş“, care desemnează cel mai bun gol al anului, sunt irlandeza Stephanie Roche, columbianul James Rodríguez şi olandezul Robin van Persie.

UPDATE Mesajul „Je suis Charlie“ a putut fi observat pe ecranele din sala festivităţii, afişat pentru comemorarea celor 12 jurnalişti din redacţia Charlie Hebdo, ucişi în urmă cu doar câteva zile în ceea ce se presupune a fi un atentat terorist în Paris.

UPDATE Ceremonia a fost deschisă de preşedintele FIFA, Sepp Blatter, care a mizat pe un discurs pacifist.

sepp blatter FOTO olivier morin/afp

Recent retras din activitate, fostul atacant internaţional francez Thierry Henry va fi cel care va înmâna trofeul ceremoniei care va avea loc la Zürich, potrivit „L'Equipe“.
Festivitatea va începe la ora 19.15 şi îl are printre nominalizaţi, pentru prima dată, pe goalkeeperul neamţ Manuel Neuer.

Desemnarea Balonului de Aur are parte de multă promovare, existând timpuriu informaţii despre jucătorii selectaţi pentru finala trofeului şi mizându-se pe împărţirea lumii fotbalului în trei, în funcţie de preferinţele purtate unui eventual câştigător.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite