Balonul de Aur: 30 de candidaţi pe loc, dar câştigătorul se ştie deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

France Football a anunţat lista celor 30 de fotbalişti care concurează pentru prestigiosul trofeu. E o întrecere formală, pentru că toate cărţile sunt făcute pentru Cristiano Ronaldo.

Balonul de Aur s-a „rupt” din nou de FIFA, revenind în întregime acasă, la publicaţia franceză France Football.
Revista de fotbal din Hexagon a publicat lista celor 30 de fotbalişti care candidează pentru Balonul de Aur în acest an, iar clubul spaniol Real Madrid e prezent pe această înşiruire cu şase jucători. Dintre aceştia, de fapt de pe întreaga listă, doar un nume contează cu adevărat: Cristiano Ronaldo. Câştigător al titlului european cu Portugalia şi al Ligii Campionilor cu Real Madrid, CR 7 poate să pregătească deja un loc în muzeul de la Funchal pentru cel de-al patrulea Balon de Aur, după cele adjudecate în 2008, 2013 şi 2014. Cu acest nou trofeu se va apropia la o lungime de undă de Lionel Messi, care are cinci Baloane în palmares.
Din acest an, decernarea trofeului a revenit în întregime bisăptămânalului France Football, după o perioadă de şase ani în care FIFA s-a asociat acestui premiu. Ruptura s-ar fi produs, scriu spaniolii de la AS, din cauza noului preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, care e în plin proces de reducere a costurilor, iar forul de la Zurich a plătit 15 milioane de euro pentru a deţine licenţa trofeului împreună cu France Football.
După separarea de FIFA, francezii au venit cu noi reguli: Balonul se va acorda din nou în luna decembrie, nu în ianuarie, ca şi până acum, iar câştigătorul va fi ales doar prin votul jurnaliştilor. În timpul colaborării cu FIFA, o opţiune de vot o aveau şi selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale din întreaga lume. De asemenea, lista potenţialilor candiaţi a fost extinsă de la 23 la 30 de fotbalişti, iar etapa intermediară în care se anunţau cei trei finalişti a fost eliminată.

Cei 30 de candidaţi
Real Madrid: Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modrici, Pepe, Sergio Ramos
FC Barcelona: Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez, Andres Iniesta
Bayern Munchen: Robert Lewandowski, Thomas Muller, Manuel Neuer, Arturo Vidal
Atletico Madrid: Antoine Griezmann, Koke, Diego Godin
Juventus: Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala
Manchester City: Sergio Aguero, Kevin de Bruyne
Manchester United: Zlatan Ibrahimovici, Paul Pogba
Leicester: Jaime Vardy, Riyad Mahrez
Borussia Dortmund: Pierre Aubameyang
West Ham: Dimitri Payet
Tottenham: Hugo Lloris
Sporting Lisabona: Rui Patricio
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite