Ilie Balaci, antrenor la Craiova? „Minunea blondă“ a dat o declaraţie dură despre şansele revenirii sale pe banca unei echipe din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 57 de ani a rezistat doar trei luni în prima ligă din Arabia Saudită, acolo unde a bifat un egal şi trei înfrângeri la nou-promovata Al-Nahdha. El a povestit, în premieră, de ce a avut parte de un asemenea coşmar şi ce vrea să facă în continuare.

După CV, Ilie Balaci e cel mai galonat antrenor român care a lucrat vreodată în Asia. A luat 13 trofee în zona Golfului Persic, însă ultimul dintre ele a fost câştigat în sezonul 2003-2004. De atunci au trecut 13 ani, iar „Prinţul deşertului“ n-a mai avut parte de succes la niciun club.

După ce între 2011 şi 2013 a stat fără angajament, Ilie Balaci a plecat, în luna iunie, în Arabia Saudită, acolo unde a semnat cu Al-Nahdha, o formaţie care a revenit în prima ligă după 21 de ani de absenţă. Din păcate pentru Balaci, nici această experienţă n-a fost una reuşită. Elevii săi au pornit catastrofal în campionat, cu o remiză şi trei înfrângeri, ajungând pe ultimul loc. 

A fost momentul în care antrenorul de 57 de ani le-a transmis arabilor că pleacă. Acum, într-un interviu acordat stiridesport.ro, Balaci a vorbit despre ce s-a întâmplat la Al-Nahdha.

„Echipă bătrână, jucători fricoşi“

„Am avut ghinion ca în trei din primele patru meciuri să jucăm cu echipe care se bat la titlu. Am pierdut cu 0-4 pe terenul celor de la Al-Fateh, campioana en-titre, iar apoi am întâlnit în două etape consecutive Al-Nassr şi Al-Ahli. Al-Nassr e lider, iar la Al-Ahli antrenor e Vitor Pereira, care, anul trecut, a luat titlul în Portugalia cu Porto. Cum echipa mea era fără experienţă, am pierdut şi cu Al-Fateh şi cu Al-Nassr, dar şi cu Al-Ahli. Singurul meci în care am avut şanse egale cu adversarul a fost cel din prima etapă, când am făcut 2-2, pe teren propriu, cu Al-Shoalah“, şi-a început Balaci discursul.

El e de părere că şeicii au greşit strategia aleasă în vară. „Cei de la club nu cunoşteau realitatea primei ligi, având în vedere că Al-Nahdha jucase 21 de ani în eşaloanele inferioare. Pe lângă stranierii modeşti, au adus nişte tineri de la echipele secunde ale lui Al-Hilal şi Al-Nassr. Nişte puşti ambiţioşi, dar care n-au experienţă, sunt fricoşi, nu poţi face minuni cu ei. Pe final, se stricase şi atmosfera în lot. Nu exista o relaţie de prietenie între jucători“, a continuat românul.

Întrebat dacă sunt şanse să preia una dintre echipele Craiovei, acum când e liber, Balaci a spus: „Nu. Decât să antrenez Craiova în <<B>>, mai bine stau acasă“.

CLICK AICI PENTRU A CITI ÎNTREG INTERVIUL CU BALACI ŞI PENTRU A AFLA UNDE AR PUTEA AJUNGE ÎN CÂTEVA ZILE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite