Bălăcăreala, a doua meserie a antrenorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şumudică
Şumudică

Uneori, scandalul e mai important decât aşezarea jucătorilor, injuriile, mai însemnate decât indicaţiile tactice. Unii antrenori se ceartă după meciuri, alţii după ce ajung să se înlocuiască pe banca tehnică, câţiva îşi aduc aminte că trebuie să plătească poliţe după zeci de ani.

Nu există linişte în fotbalul românesc. Vacarmul e asurzitor, e ca şi cum ai fi în mijlocul unei gospodării pline de curcani. Zgomotul, care uneori seamănă cu sunetul scos de un cui care zgârie portiera unei maşini, nu e creat numai de patronii echipelor de fotbal, finanţatori care cred că banii din buzunar au venit la pachet şi cu cunoştinţe fotbalistice, ci şi de antrenori care uneori încearcă astfel să acopere rezultatele „ilizibile” ale formaţiilor pe care le pregătesc.

De cele mai multe ori, cearta rămâne la nivel declarativ, nu escaladează, rar nervii întinşi la maximum duc spre bătaie, cum era să se transforme bălăcăreala dintre Ionuţ Popa şi Laurenţiu Roşu, pe atunci tehnicieni la ACS Poli Timişoara şi UTA Arad. La finalul unui meci de baraj, doar intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor i-a potolit pe cei doi „principali” înfierbântaţi.

„Sunt foarte puţini antrenori care au o discuţie ca de la bărbat la bărbat cu un patron. Toţi iau poziţia «ghiocelul» în faţa finanţatorului. Ăsta e adevărul!”, spunea Vasile Miriuţă după instalarea lui Eugen Trică la Craiova. „E urât, îi cer să mă respecte. Probabil nu a ştiut unde să pună punctul”, i-a răspuns managerul oltenilor.

Petrescu a avut o rundă cu Şumudică

„N-am început eu pregătirea, nu am făcut eu transferurile. Eu acum încerc să repar ce a fost făcut greşit înainte”, l-a atacat Dan Petrescu, la scurt timp după ce a fost instalat la Cluj, pe fostul antrenor al CFR-ului, pe Marius Şumudică. „Eu sunt vinovat că nu sunt pregătiţi? Dacă Petrescu are sânge în instalaţie, aşa cum spune el, venim şi discutăm faţă în faţă ca doi profesionişti şi vedem ce s-a făcut greşit înainte şi ce trebuie să repare. Nu sunt eu vinovat că îţi aduci tu jucători cu două viteze: încet şi pe loc. Nu veni acum să împroşti cu noroi nişte oameni care te-au lăsat pe primul loc. În momentul ăsta, Petrescu trebuie să închidă guriţa!”, i-a răspuns tăios, la DigiSport, Şumudică. Victor Piţurcă, acum antrenor liber de contract, şi-a adus aminte de o întâmplare de acum 35 de ani, de pe vremea în care era jucător, iar Mircea Lucescu, selecţioner. „Lucescu mergea pe fotbaliştii în care avea el încredere: de la Dinamo, de la Corvinul şi de pe la Craiova. Probabil, el nu-i agrea pe cei de la Steaua! Aşa a pierdut calificarea la Mondial când a mers pe mâna unor jucători de la acele echipe”, şi-a amintit Victor Piţurcă la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Replica antrenorului de la Dinamo Kiev nu a venit, încă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite