„Băi, elementule, nu cu aranjamente se joacă fotbalul!” Cine i-a dat lui Rică Răducanu această replică legendară

„Băi, elementule, nu cu aranjamente se joacă fotbalul!” Cine i-a dat lui Rică Răducanu această replică legendară

Rică Răducanu a fost unul dintre cei mai mari portari din istoria României, dar şi o figură în peisajul fotbalului românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rică Răducanu s-a consacrat ca portar al echipei Rapid Bucureşti. A participat la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic 1970, dar a jucat şi în două filme de lungmetraj: „Totul pentru fotbal”, regizat de Andrei Blaier (1978) şi „Legiunea Străină” (2008), în regia lui Mircea Daneliuc.
Povestea filmului „Totul pentru fotbal” este fascinată: Într-un mic orăşel de provincie, totul merge strună, în afara activităţilor sportive. Toţi locuitorii trăiesc o mare dramă, pentru că echipa oraşului este în pragul retrogradarii. Câţiva suporteri fanatici sunt gata să facă "orice pentru fotbal", chiar daca asta înseamnă nişte manevre nu tocmai oneste. Însă cei mai mulţi cetăţeni nu sunt de acord cu această atitudine lipsită de fair-play, ceea ce dă naştere unui “meci” tensionant, disputat însă în afara terenului.
La un moment dat, Rică are un dialog savuros cu regretatul Jean Constantin, care-i transmite următorul mesaj: „Băi, elementule, nu cu aranjamente se joacă fotbalul”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: