Azi e tragerea la sorţi a grupelor de la EURO 2016. Toate amănuntele evenimentului de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Congresului din Paris va găzdui azi, de la ora 19.00, tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul European de Fotbal din 2016. Fără frică de atentate, Iordănescu ar vrea să jucăm de două ori în Oraşul Luminilor.

România îşi va afla azi adversarii de la Campionatul European de anul viitor. La Palatul Congresului din Paris (ora 19.00, DolceSport), foşti mari jucători vor decide componenţa celor şase grupe de la EURO, primul turneu continental la care vor participa 24 de echipe. Astfel, Bixente Lizarazu şi Ruud Gullit vor fi maeştrii de ceremonii, iar pe post de ajutor vor apărea germanul Oliver Bierhoff, spaniolul Vicente del Bosque, grecul Angelo Charisteas şi cehul Antonin Panenka, cel care a dat denumirea penaltyului executat “cu scăriţă”.

Oficialii federaţiei şi-ar dori ca din prima urnă, a capilor de serie, să primim Anglia, în numele istoriei dintre naţionala noastră şi cea engleză, dar mai accesibilă ar putea fi Portugalia. Cât despre Spania, Franţa, Germania şi chiar Belgia, e greu de crezut că putem să emitem pretenţii în faţa lor la ora actuală.
Din urna a doua, toată lumea fuge de Italia, Rusia şi Ucraina sunt considerate variantele cele mai accesibile, în vreme Austria, Elveţia şi Croaţia sunt naţionale  de evitat, dar nici imposibil de bătut. În fine, din urna a patra sperietoarea este Turcia, autoarea unei calificări dramatice la EURO. În schimb, toată lumea ar îmbrăţişa cu drag o alăturare cu Albania, catalogată drept cea mai slabă naţională de la acest turneu final.

Iordănescu: “Naţionala din 98 avea vedete”

România e reprezentată la Paris de o delegaţie numeroasă, compusă din 12 persoane, pentru că în capitala Franţei se ţine şi un work-shop al UEFA. Nu lipsesc preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu, şi selecţionerul Anghel Iordănescu. Generalul revine în Franţa după Mondialul din 1998, când a scos România din grupe, însă Tata Puiu e de părere că cele două naţionale nu se pot compara: “Nu mai avem staruri în echipă, ca în vremea aceea. E dificil să joci superofensiv, să ataci tot meciul, când nu ai jucători de geniu în echipă. De data aceasta, noi ne-am calificat datorită unei organizări foarte bune, a unei defensive solide”.

urne euro 2016

Cum va decurge tragerea la sorţi

1.Franţa va fi automat distribuită în prima poziţie din Grupa A – A1.
2. Se vor trage la sorţi următorii capi de serie, de la Grupa B la Grupa F.
3. Se vor trage la sorţi echipele din ultima urnă, apoi cele din urna a treia şi la final cele din urna a doua.
4. Imediat după fiecare echipă extrasă din urnele a patra, a treia şi a doua se efecutează o nouă extragere, prin care i se va atribui poziţia din grupă. Aşadar, România, chiar daca e în urna a treia, poate fi aşezată în grupă şi pe locul al doilea sau al patrulea.

Putem întâlni Franţa în deschidere

Extragerea poziţiei din grupă are rolul de a amesteca echipele şi a stabili ţintarul pentru că programul meciurilor din fiecare grupă se va desfăşura după modelul A1-A2, A3-A4, A1-A3, A2-A4, A1-A4, A2-A3. Doar capii de serie au stabilite poziţiile (A1, B1 şi până la F1), restul naţionalelor urmând a fi plasate pe oricare din locurile 2-4. Astfel, dacă România va fi trimisă în Grupa A, cea a Franţei, şi i se va atribui poziţia a doua în grupă, atunci va întâlni naţionala ţării-gazdă în meciul de deschidere, care va avea loc pe 10 iunie pe stadionul Saint-Denis din Paris.


Vom ştii şi oraşele în care vom juca

Imediat după tragerea la sorţi, România va ştii în ce oraşe şi pe ce stadioane va disputa cele trei meciuri din grupă. Anghel Iordănescu şi-a manifestat dorinţa ca România să fie plasată în Grupa F, pe poziţia a treia, sau în Grupa A (poziţia a doua), pentru că sunt singurele variante în care vom juca de două ori la Paris, pe ambele stadioane din capitala Franţei.

infografie euro

Cum ne calificăm mai departe

Dintre cele 24 de naţionale calificate la EURO, 16 vor merge mai departe către optimi: primele două formaţii din fiecare grupă plus cele mai bune patru naţionale de pe locul trei în funcţie de punctele acumulate, golaveraj, goluri marcate, primite şi alte criterii de departajare.

De când şi de unde ne luăm bilete

800.000 de tichete vor fi scoase la vânzare de luni şi vor putea fi achiziţionate de fanii echipelor calificate la turneul final până pe 18 ianuarie! Fiecare suporter poate achiziţiona cel mult patru bilete la un meci şi la un singur meci pe ziProcesul de solicitare a biletelor se va desfăşura doar pe site-ul www.euro2016.com, special creat de UEFA, fiecare doritor fiind nevoit, în prealabil, să-şi creeze un cont pe site-ul menţionat şi să furnizeze mai multe detalii personale.   După încheierea acestei faze, solicitările vor fi analizate de UEFA şi dacă numărul solicitărilor va depăşi cuantumul cotei alocate, forul fotbalistic european va efectua o tragere la sorţi. Apoi, se va efectua şi plata, prin intermediul unui card Visa sau MasterCard.  Pentru partidele din grupă, preţurile sunt cuprinse între 25 şi 145 de euro. 

  www.adevarul.ro

Tragerea a sorţi a grupelor, reacţii şi prezentarea adversarilor României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite