Azarenka s-a sinucis în faţa Simonei Halep. Victorie fără emoţii, 6-3/6-1 şi calificare în optimi la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a trecut în doar 66 de minute de Victoria Azarenka, un adversar care pe hârtie părea mult mai periculos decât a fost în realitate.

GALERIE FOTO

Jucătoarea din Belarus a părut că deţine controlul în primele game-uri ale meciului. Victoria a avut 40-15 de fiecare dată în primele 3 game-uri în care a servit Simona. Coroborat cu cele doar 2 puncte pierdute de Vica în primele două game-uri în care a servit, faptul că după 6 game-uri Halep şi Azarenka erau la egalitate 3-3, era  puţin împotriva a ceea ce arătaseră cele două jucătoare pe teren.

Scăpată cu bine din acest început dificil de meci, concomitent cu dispariţia din joc a adversarei (20 de erori neforţate doar în primul set), Simona şi-a ridicat nivelul jocului, a câştigat următoarele 12 puncte din 15 şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3, după 36 de minute.

Statistica primului set Halep - Azarenka

asi                                        1 - 1

duble greşeli                         0 - 3

procentajul primului serviciu 48% - 70%

puncte cu primul serviciu.    54% - 58%

puncte cu al doilea serviciu   64% - 25%

mingi de break salvate   80% (4/5) - 25% (1/4)

lovituri direct câştigătoare     6 - 10

greşeli neforţate                    4 - 20

Setul secund a început cu Halep necruţătoare, game alb. Azarenka şi-a adus aminte că e câştigătoare a două Grand Slam-uri şi a mai zvâcnit o dată. Au rezultat 2 game-uri echilibrate, împărţite frăţeşte, după care Azarenka a dispărut iar din joc. Ajutată de multitudinea de greşeli neprovocate ale adversarei, Halep a luat următoarele 4 game-uri fără emoţii şi a câştigat un meci care se anunţa mult mai dificil decât a fost în realitate. 

Statistica setului secund Halep - Azarenka

asi                                        0 - 0

duble greşeli                         0 - 0

procentajul primului serviciu 71% - 61%

puncte cu primul serviciu.    76% - 57%

puncte cu al doilea serviciu   71% - 22%

mingi de break salvate   100% (2/2) - 50% (2/4)

lovituri direct câştigătoare     7 - 4

greşeli neforţate                    5 - 13

Halep şi-a depăşit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-4, 7-5. Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor, în 2014.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre americanca de 15 ani Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, şi slovena Polona Hercog, locul 60 WTA.

Citeşte şi

Azarenka îşi face autocritica după eşecul din meciul cu Simona: „Să mă prezint în halul ăsta la un meci de pe Terenul Central, sunt foarte, foarte dezamagită“

Cori Gauff, puştoaica minune din circuitul WTA, calificare dramatică în optimi, unde va juca cu Simonei Halep

CTP, despre victoria Simonei din turul 3 la Wimbledon: „Azarenka a fost arogantă şi a fost făcută praf“ Care crede că a fost punctul slab al româncei

Halep musteşte de încredere după victoria cu Azarenka: „Încerc de fiecare dată să fiu cea mai bună versiune a mea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite