Avocaţi, judecători şi procurori vor alerga, în Capitală, pentru a susţine proiecte dedicate copiilor şi tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia  va  cuprinde patru probe: semi-maraton, semi-maraton ştafetă, cursa de 10,5 km, şi cursa populară de 3 km,  Foto: Legalrun.ro
Competiţia  va  cuprinde patru probe: semi-maraton, semi-maraton ştafetă, cursa de 10,5 km, şi cursa populară de 3 km,  Foto: Legalrun.ro

Duminică va avea loc în Capitală prima competiţie sportivă ce va aduna două categorii principale de alergători: a profesiilor juridice şi categoria open, destinată tuturor iubitorilor de mişcare. Evenimentul, desfăşurat sub sloganul „Echilibru, în mişcare”, este organizat de trei asociaţii în parteneriat cu Baroul Bucureşti. O parte din fondurile strânse vor susţine proiecte dedicate tinerilor şi copiilor aflaţi în situaţii vulnerabile.

„Prima competiţie sportivă dedicată iubitorilor de mişcare va avea loc duminică, 10 octombrie 2021 de la ora 09:00, cu startul din faţa Tribunalului Bucureşti. Evenimentul îşi propune să adune la start participanţi din domeniul justiţiei: judecători, procurori, executori judecătoreşti, notari, avocaţi, jurişti, dar şi iubitori de sport în general.

Competiţia va cuprinde patru probe: semi-maraton, semi-maraton ştafetă, cursa de 10,5 km, şi cursa populară de 3 km, organizate pentru cele două categorii principale de alergători: a profesiilor juridice şi categoria open, destinată tuturor. De asemenea, vor fi organizate şi competiţii pentru copii”, se arată într-un comunicat transmis de Legal Half Marathon.

“Viata in lumea juridica este adeseori stresantă si inevitabil  conflictuală. Într-un proces este imposibil ca toate părţile implicate, avocati, judecatori, procurori, să aibă acelaşi scop şi aceleaşi interese. Noi va invitam sa avem măcar o data pe an, cu toţii, obiective comune: să alergăm pentru sănătatea noastră şi să încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, copii şi tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile” a declarat Cristian Duţescu  avocat, coorganizator Legal Half Marathon.

Potrivit sursei citate, anul acesta se va alerga pentru mai multe cauze umanitare printre care „Loc de Bine”, proiectul Asociaţiei Zi de Bine fondată de Melania Medeleanu, care creează camere de audiere pentru minori alături de Asociaţia Victimelor Infracţiunilor Sexuale.

“A trecut mai bine de jumătate de an de când am făcut cele 3 camere de audiere pentru minori, la Vâlcea, Vrancea şi Constanţa şi rezultatele încep să apară: sunt instrumente mai multe şi mai eficiente pentru aflarea adevărului iar copiii nu mai sunt supuşi retraumatizării prin audiere multiplă.  Legal Half Marathon nu e doar o competiţie sportivă ci şi o dovadă de susţinere din partea reprezentanţilor justitiei, pentru un astfel de proiect” a declarat Melania Medeleanu, conform sursei citate. 

Legal Half Marathon susţine cauze umanitare dedicate copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii vulnerabile, astfel că o parte din fondurile strânse din înscrieri şi donaţiile vor susţine proiecte dedicate celor aflaţi în situaţii vulnerabile. Iar pentru donaţii puteţi accesa următorul link: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Înscrierile pentru Legal Half Marathon sunt deschise tuturor iubitorilor de mişcare şi se pot face accesând următorul link: www.legalrun.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite