Avertisment pentru România: Mircea Sandu spune că naţionala a pierdut un jucător de bază, ajuns în ţările arabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Tricolorii vor întâlni Ungaria (4 septembrie) şi Grecia (7 septembrie) în următoarele două jocuri din preliminariile Euro 2016. Fostul preşedinte FRF spune că, în această dublă, Iordănescu n-ar mai trebui să se bazeze pe un fotbalist care a evoluat în patru din precedentele şase jocuri.

Lucian Sânmărtean a fost, probabil, cel mai influent jucător al României în campania de calificare pentru Euro 2016.

La începutul anului însă, mijlocaşul de 35 de ani a ajuns la Al-Ittihad Jeddah (Arabia Saudită), acolo unde a bifat 11 partide şi niciun gol în partea a doua a campionatului. În acest moment, Sânmărtean are o situaţie incertă, fiind dorit de Ladislau Boloni, dar nu şi de şefii clubului care cer plecarea jucătorului.

În aceste condiţii, Mircea Sandu a avertizat la Digi Sport că naţionala României n-ar mai trebui să se bazeze pe Sânmărtean.

Ce a spus?

„La 27 de ani, cât are Budescu, eu, dacă aş fi selecţionerul echipei naţionale, aş uita de Sânmărtean, care are 34 de ani. L-aş lăsa să-şi facă treaba şi să-şi ia banii în ţările arabe, acolo unde joacă. Budescu ar fi numărul unu. De asemenea, Cernat, la 34 de ani, fiind în ţară, şi dacă e într-o formă foarte bună, poate să fie acel play-maker de care avem nevoie. Eu l-aş vedea pe Budescu în lotul pentru cele două meciuri. Dacă îl ia sau nu-l ia antrenorul, asta e problema lui“, a spus „Naşul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite