Avem şanse cu Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johanna Wiberg
Johanna Wiberg

Învingătoare în ultima etapă, suedezele au încheiat Grupa a II-a Principală pe primul loc şi ne vor fi adversare sâmbătă în semifinale (ora 18.00, Herning – Danemarca, TVR 2). Scandinavele au fost surpriza competiţiei până acum, reuşind în grupe o victorie de senzaţie cu 24-19 contra triplei campioane continentale, Norvegia.

România porneşte totuşi cu prima şansă în faţa Suediei, o formaţie a cărei cea mai bună performanţă este doar un loc şase la Europenele din 2006 găzduite pe teren propriu. Punctul forte al nordicelor este fără îndoială defensiva.

Căpitanul Johanna Wiberg este considerată chiar de specialiştii drept una dintre cele mai bune cinci apărătoare din lume, la ora actuală. Suedia este totodată un adversar tradiţional pentru tricolore în ultimii  ani.

Ultimul duel direct a avut loc la turneul de la Paris, Neagu&Co impunându-se clar cu 32-26. Cele două naţionale s-au întâlnit anul acesta şi la Cupa Mondială din Danemarca, acolo unde au remizat 27-27.

În ultimii şase ani, Suedia ne-a bătut o singură dată: în 2008, tot la Cupa Mondială. În arena din Herning se preconizează un aflux mare de fani în galben-albastru. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite