Avem campioni de mâna a doua şi a treia: ei sunt românii care pot lua titlul în străinătate în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru (stânga)
Claudiu Keşeru (stânga)

Cu excepţia lui Ştefan Radu (Lazio), Chiricheş (Napoli) şi Lobonţ (AS Roma) – ultimul e rezerva rezervei! – românii lipsesc de la formaţiile din vârful clasamentelor din „Big Five“.

Drept urmare, şi în acest sezon, jucătorii români care pot cuceri titlul sunt legitimaţi la formaţii din campionate europene de mâna a doua sau a treia. 

Chipciu şi Stanciu sunt pe primul loc cu Anderlecht în play-off-ul din Belgia, având cinci puncte peste locul 2 şi un meci mai puţin disputat. Apoi, în 2. Bundesliga, Stuttgart, echipa lui Alex Maxim, e lider cu patru runde înainte de final, având un avans de trei puncte faţă de locul 2. În aceste condiţii, „şvabii“ au prima şansă la promovare. 

Moţi, eternul campion

În Bulgaria, Ludogoreţ e la 13 puncte de Levski Sofia cu şapte etape înainte de final şi a pus deja şampania la rece. La fosta şi aproape sigur viitoarea campioană sunt legitimaţi Moţi şi Keşeru. Primul e pe cale să cucerească al 5-lea titlu cu Ludogoreţ, în timp ce Keşeru va lua cel de-al doilea campionat cu gruparea bulgară.

Şi în Israel există un român „abonat“ la titlu: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva). „Închizătorul“ român tocmai a luat campionatul pentru a doua oară la rând cu Hapoel Beer Sheva.

În Croaţia, doi români se luptă pentru supremaţie: Florentin Matei (Rijeka) şi Alex Măţel (Dinamo Zagreb). Primul are o mână pe trofeu, Rijeka având opt puncte peste Dinamo Zagreb când mai sunt şase etape de jucat. 

În fine, în Albania, fostul dinamovist Cornel Predescu (Skenderbeu) e pe podium cu echipa sa, la trei puncte de liderul Kukesi cu şase runde rămase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite