Avantaj Halep: O fostă semifinalistă de la Australian Open explică de ce Simona e privilegiată în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) s-a descurcat destul de bine, în primul Grand Slam al anului, în ultimele sezoane, având o finală în 2018 şi o semifinală, anul trecut. Iar la cum se prezintă situaţia acum, constănţeanca de 29 de ani poate spera chiar la câştigarea trofeului.

Condiţiile inegale de cazare nu reprezintă singura problemă creată de organizatori, înainte de Australian Open 2021 (8-21 februarie).

În încercarea firească de a opri o reapariţie a transmiterii comunitare a virusului în statul Victoria, unde, anul trecut, a existat un lockdown de aproape cinci luni, s-a mai luat o decizie care creează un mare dezavantaj pentru unii. Mai precis, pentru cei 72 de jucători plasaţi în carantină totală, timp de 14 zile, deoarece au călătorit cu avioane în care au existat pasageri cu teste pozitive la aterizare. Aceşti sportivi nu pot ieşi nici măcar la antrenamente, spre deosebire de colegii lor care au parte de o izolare parţială, având dreptul de a ieşi din camere, timp de 5 ore pe zi, pentru antrenamente şi refacere.

Fireşte, cei închişi în camere, în frunte cu Sorana Cîrstea (71 WTA), au reclamat că, după 14 zile de inactivitate, un sportiv nu poate evolua într-un Grand Slam. Doar că aceste reacţii au fost întâmpinate de critici, mai ales în mediul virtual, din partea oamenilor de rând care au interpretat aceste nemulţumiri drept nişte „mofturi“. 

Comentând această situaţie pentru tennis.com, Daniela Hantuchová (37 de anmi), semifinalistă la Australian Open 2008 şi fostă ocupantă a locului 5 în lume, s-a poziţionat de partea jucătorilor închişi în camere pentru două săptămâni. Hantuchová a insistat că sportivii care pot ieşi din camere, timp de cinci ore pe zi, printre care şi Simona, se vor descurca, fără îndoială, mai bine în primul Grand Slam al anului.

„Din postura de sportiv de performanţă, e foarte greu să le explici oamenilor de rând aceste lucruri. Te-ai pregătit, ca la carte, în pauza dintre sezoane, ai atins o formă fizică foarte bună, eşti pregătit să ieşi pe teren şi să joci şi, brusc, ţi se spune că trebuie să stai închis într-o cameră, în următoarele 14 zile. E foarte greu să accepţi aşa ceva. Şi, oricât de inventiv ai fi, din păcate, într-o cameră de hotel nu poţi reconstitui mişcările pe care trebuie să le faci pe terenul de tenis“, şi-a început discursul Hantuchová. 

„În cameră, lucrând cu greutăţi, pedalând pe o bicicletă, îţi poţi menţine, cât de cât, condiţia fizică. Dar, pentru că nu vei mai face antrenamente specifice tenisului, foarte repede vei pierde precizia loviturilor, felul în care simţi mingea“, a continuat fosta jucătoare din Slovacia, care acum comentează meciurile de tenis. 

Aceasta a insistat că Australian Open 2021 va fi un turneu în care jucătoare precum Simona Halep, care ies zilnic la antrenament, vor fi, în mod clar, în avantaj, când vor începe meciurile.

„Avantajul pentru aceşti jucători, mă refer la cei cu dreptul de a ieşi din camere, e unul incontestabil. Când va începe Australian Open, ne putem aştepta la rezultate mai bune din partea acestor jucători, care ies acum pe terenul de antrenament, comparativ cu cei care lovesc peretele camerei cu mingea şi atât“, a mai spus Hantuchová.

Toţi jucătorii care sunt închişi acum în camere, în carantină totală, trebuie să fie susţinuţi. Pentru că ei, nu noi, sunt nevoiţi să gestioneze această situaţie. E o provocare mentală uriaşă şi pentru asta îi admir foarte mult! Daniela Hantuchová fostă ocupantă a locului 5 mondial  
Hantuchova
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite